Sportbladets tips till Extra V75 – Halmstad

TRAV

Så tippar experterna till torsdagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till torsdagens omgång på Halmstad.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Heiskanens toppsto vinner direkt?

Tipsettan

Some Summit gjorde bara fem starter i fjol, men gick på dessa från att ha varit en i mängden som treråing till att vara den klart lysande stjärnan bland de fyra­åriga stona. Det här, att hon kom tillbaka och var så bra direkt efter vila i fjol, har vi med oss när hon nu gör årsdebut. Normalt sett är vi restriktiva med att spika hästar som återkommer efter vila men med Some Summit gör vi ett undantag. Tränaren låter väldigt nöjd med henne.

Motbudet

Bonbon Mearas trivs i ledningen. Om Some Summit kommer bort kan hon leda runt om.

Skrällbudet

Ski to the Max häll bra i fin stil senast. Vid överpace?

Spetsbuden

Bonbon Mearas. Släpper till Some Summit?

! Statistik­vinnaren

Evelina Palema.

✓ V75-2

Loppet

Uncle Lasse föll som megafavorit senast. Nu?

Tipsettan

Det finns olika sätt att se på Uncle Lasses senaste insatser. Å ena sidan är han ju fantastiskt bra. Å andra sidan ser det ut som han är besvärad av någonting. Om vi börjar med den näst senaste starten, andraplatsen bakom Pinkman under elitloppshelgen, svarade Uncle Lasse för en ruggig insats rent fysiskt. Men, han såg inte bra ut då, framhalt påstår vi som kan lite … Fick ta igen sig en månad inför starten i onsdags på Solvalla. Kunde då överta ledningen och borde ha vunnit men fick ge sig för Pacific Broline. I sig ingen skam, Pacific

Broline är en av årgångens bästa och finaste hästar.

Men återigen såg Uncle Lasse inte helt perfekt ut, bättre än elitloppssöndagen, men inte hundraprocentigt. Det här måste (eller i alla fall bör) man han med i beräkningen innan man plitar ner strecken. Men med allt detta sagt, risken, eller chansen beroende på hur man ser det, är uppenbar att Uncle Lasse får allt gratis den här gången. Det vill säga att han släpps till ledningen. Och då vinner han nog även om han inte är hundra procent fräsch. Senast sprang han 1.08 sista 700 och då är det inte så lätt att plocka längder.

Motbuden

Breidabliks Nubbe höll strålande senast, men vad händer med en häst som får så tuffa lopp gång på gång? Dödens på Tunika senast, pressade, hade greppet men fick ge sig. Blev han trött eller tog det emot att kämpa sista biten? Vi tror inte på det sistnämnda ännu och hoppas att Breidabliks Nubbe, som är en otroligt fin häst, har sitt bästa framför sig. I det här loppet har Nubben sin bästa segerchans om han når ledningen. Men en lånekusk (Björn Goop bakom Telecmoando O.K.) vill nog helst släppa till en annan lånekusk (Örjan Kihlström bakom Uncle Lasse om det går) och då hamnar Lugauer i kläm?

Skrällbudet

Svårt att hitta skrällbud. Farzad Boko?

Spetsbuden

Nummer 2, 4 eller kanske troligast 5.

! Statistik­vinnaren

Breidabliks Nubbe.

✓ V75-3

Loppet

Ett utpräglat tvåhästarslopp med Nappa Scar som den enda verkligt tänkbara luringen.

Tipsettan

Över sprinterdistans och från ledningen tar inte Poet Broline stryk av många svenskfödda hästar – finns det ens någon som skulle kunna slå honom då? Men den här gången får han konkurrens av en USA-född häst som har imponerat på svensk mark. Kan Cruzado de la Noche ta skalpen på Poet Broline? Vi tror att det blir svårt och skulle kunna tänka oss att spika Poet Broline.

I skrivande stund funderar vi faktiskt alltjämt så smått på hur vi ska göra (facit finns ju i systemrutan på det högra uppslaget). Är det värt att dubbla med en häst som man vet får gå i dödens och därmed måste vara betydligt bättre än ledaren för att kunna vinna loppet? Nja, ju längre vi skriver på det här tipssnacket, destom mer lutar vi åt att det faktiskt blir spik på Poet Broline.

Motbuden

Som häst betraktad är vi minst lika imponerade av Cruzado de la Noche som vi är av Poet Broline.

Han ser – nu överdriver vi kanske lite – ut att kunna springa hur fort som helst och det hur länge som helst. Men så är det det där med att han med högsta sannolikhet får gå i dödens i det här loppet. Det kan ju mycket väl bli så att kusken kör snällt i dödens, säkrar en finalplats som tvåa i mål och därmed ändå får ett bra spår. Dessutom skulle man få en hyfsat fräsch häst till finalen där det förhoppningsvis finns andra hästar som kan se till att Poet Broline får svettas i ledningen.

Skrällbudet

Om kuskarna bakom de två stora favoriterna i loppet skulle bli tjurskalliga (det känns dock inte så troligt) kan det bädda för fina Nappa Scar som kommer att få en fin resa i draget, oavsett om han väljer rygg på ledaren eller andra utvändigt i rygg på Cruzado de la Noche.

Spetsbudet

Poet Broline.

! Statistik­vinnaren

Poet Broline.

✓ V75-4

Loppet

Spetsstriden blir intressant här.

Tipsettan

Dom som har kommit i kontakt med  Southwind Mozart öser lovord över honom – och vi som har sett honom från sidan gör samma sak. Inte så konstigt då amerikanen som kom till Sverige inför den här säsongen inlett här med tre mycket fin segrar. Senast, efter V75-seger, sade gästkörande Jörgen Sjunnesson att han tror på elitloppsdeltagande för Southwind Mozart nästa år. Det här är ju ett bra första steg mot ett sådant lopp och Southwind Mozart startar åter med mycket bra chans. Det finns dock ett scenario, ett klart tänkbart sådant dessutom, där vi ser honom som sårbar, och det är om Dragster skulle ta sig förbi i spetsrusningen. Då måste Southwind Mozart förmodligen slå denne från dödens, samtidigt som han måste värja sig för bra hästar som fått lifta med. Det är inte säkert att det är så enkelt.

Motbuden

French Laundry är väl den som främst ser ut att kunna profitera på om Dragster tar ledningen och tvingar Soutwind Mozart till en dödensresa. Dragster har gjort två bra insatser i rad. Återstår att se vad de är värda när han nu möter hårdare motstånd. In Vain Sund var ute i ett ”vardagslopp” senast och när han väl kommit till ledningen var han mer eller mindre skyldig att vinna. Men sättet han gjorde det på övertygade och med en fin resa med lucka i tid slåss om han en finalplats, kanske till och med segern om det löser sig på allra bästa sätt.

Skrällbudet

Flash Håleryd är en fin och mycket bra häst. Men senast var han inte körbar över upploppet vilket tyder på att något störde honom. Om han är i ordning nu kan han spurta ner många.

Spetsbuden

Soutwind Mozart har visat att han öppna bra men kan han verkligen ta emot Dragster som är just en sådan från start? Vi kan inte tänka oss att Dragster släpper ledningen om han väl når den.

! Statistik­vinnaren

Southwind Mozart.

✓ V75-5

Loppet

Ingen naturlig favorit ger hyggligt rens oavsett vem som vinner. Omgångens öppnaste lopp.

Tipsettan

Rocky Egedal gör alltid sitt och trivs på distansen.

Motbuden

Det är bara strecka på.

Skrällbudet

Part Nan Angelen?

Spetsbudet

Ovisst. Nr 5 övertar?

! Statistik­vinnaren

Vivo Per Lei.

✓ V75-6

Loppet

Kanske omgångens roligaste spellopp.

Tipsettan

Sevilla fick visserligen en smörresa senast men visade sin klass då han avgjorde på fint sätt. Han är inte helt att lita på men trampar han iväg kan han kanske få överta ledningen efter en bit. Får han det inte så går han ju bakifrån också.

Motbuden

Whisky Akema kan nog underskattas trots att han gjort fina insatser hela

året, bland annat en andraplats på V75 som knappt slagen. Apamand imponerade i ett danskt storlopp senast. Femtespåret kan ställa till det men felfri får konkurrenterna verkligen se upp med honom.

Skrällbudet

Gambino Deagto kan det bli bra för med lite tur.

Spetsbuden

Flo Rida Sea är snabbast men vill högst troligt släppa. Det ser ut som om Whisky Akema och Sevilla i första hand gör upp om att få överta.

! Statistik­vinnaren

Sevilla.

✓ V75-7

Loppet

V75-avslutningen – de tre sista avdelningarna – är av arten att det kan mycket väl kan bli överraskningar i samtliga tre loppen.

Tipsettan

Två saker talar emot Cybele Merite: Hennes orutin och det faktum att hon inte startat på tre och en halv månad. För henne talar att hon är en ytterst talangfull dam.

Motbuden

Vi har ju hästar som vi gillar lite extra, och Twin’s Zindy är absolut en av dem. Får vinna väldigt sällan trots att hon har alla kvaliteter som krävs. Toppfin insats senast som knappt slagen L.Dees Maggiesbest. Nu med bästa spåret på hela året. Vi har råd med sju streck men den som har råd med en helgardering kan finna det mödan värd.

Skrällbudet

Port Ellen Broline brukar inte bli jättebetrodd.

Spetsbuden

New Star Power eller M.T.Klara?

! Statistik­vinnaren

Cybele Merite.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips