Här kaxar Vinnie sig mot 500-kilos-stjärnan

TRAV

Sötnosen reser sig på bakbenen för att visa vem som bestämmer: ”Aldrig varit rädd”

1 av 3 | Foto: PRIVAT/annahengstrom

Här möter lilla sötnosen Vinnie stjärnhästen Quarcio Du Chene.

Miniatyrhästen var hel orädd för den stora 500-kilos-bjässen och reste sig på bakbenen.

– När Vinnie inte fick gå ända fram blev han lite sur och skulle mopsa sig och visa att han var störst, berättar Anna Engström som sköter Vinnie.

Vid helgens tävlingar på Örebrotravet blev det intressant möte mellan två superstars. ATG:s maskot och reklamkändis Vinnie var där för att träffa publiken och den tidigare Elitloppsdeltagaren och miljonhästen Quarcio Du Chene var där för att inviga alla V75-loppen.

En bild från lördagen kan man se hur de två stjärnorna möts på stallbacken och den 75 centimeter höga Vinnie räds inte Quarcio Du Chene och ställde sig på bakbenen för att visa vem som bestämmer.

– Vinnie är lite kaxig och struntar i hur liten han är. Han tror att han är störst, berättar skötaren till Vinnie, Anna Engström.

Berätta, hur var mötet?

– Jag har sett Quarcio som en otrolig tävlingsindivid och han är ju så snygg. Jag blev helt lyrisk när jag såg att vi stod i samma stall på Örebro. De som tar hand om Quarcio vill jättegärna ha en bild tillsammans med Vinnie. Ja sa absolut, det ska vi kunna ordna.

– Men jag var lite orolig för att Quarcio skulle kunna bli för peppad. Jag vet ju hur andra hästar har betett sig mot mindre hästar. En del blir lite skärrade och en del går på lite för hårt. Men Quarcio stod mest och tittade lite och undrade vad är det här? Jag vet inte riktigt om han förstod att det var en häst. Vinnie ville gärna fram och hälsa. När han inte fick gå ända fram blev han lite sur och skulle mopsa sig och visa att han var störst. Det var roligt men det gick väldigt bra. Quarcio Du Chene var så himla trevlig, säger hon.

Det känns verkligen som om Vinnie lever upp till mottot ”Ingen dröm är för stor”. Han skulle väl ställa upp i Elitloppet och möta Quarcio Du Chene om han fick?

– Han skulle göra det om han fick. Han skulle känna; att jag har lika stor chans som alla andra. Han möter större hästar på stallbacken, men Vinnie vet inte om sin egen storlek. Han har lika stort psyke som en stor häst. För honom är det skitsamma om Quarcio Du Chene är tio gånger större, han tror fortfarande att han är i samma storlek. Han är kaxig och divig. Men han är inte medveten om hur liten han är och det är det som är så roligt med honom. Han har aldrig varit rädd och aldrig sett sin egen storlek som något hinder. Det är väldigt roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG