Plusbetygen: ”Vilken häst! Det ska inte gå”

Publicerad 2016-12-17

Superanalysen lopp för lopp på V75 Håller du med? och

Pontus Chorell och Mathias Blomquist sätter plus och minus.

Nu blir travet som fotbollen och ishockeyn på Sportbladet.

Vi sätter plus-betyg på de inblandade efter V75.

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist hyllar elvaårige Spring Erom, Victory Kåsgård och Carabinieri – och sågar favoriten Volstead.

Se alla betygen här – lopp för lopp. Håller det du med?

V75-1

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Favoriten Saul blev släppt till ledningen men fick Staro Ivy Leauge på utsidan och tempot var högt. Det var många trötta hästar genom slutsvängen och klart bäst där gick Mellby Duke som såg ut som en given vinnare in på upploppet. Hästen tvärbromsade dock sista 100 och Face Ribb höll farten bäst och segade sig om den sista biten.

Vinnaren: 9 Face Ribb

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Face Ribb gjorde ett bra lopp och det var starkt gjort att komma tillbaka och avgöra när han var slagen in på upploppet.

Segerkusken: Adrian Kolgjini

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick dra upp spurten men Adrian var vaken och höll igång hästen hela vägen in i mål trots att det onekligen såg mörkt ut ett tag.

Loppets : Mellby Duke

Kommentar: Rent prestationsmässigt gjorde Mellby Duke det bra men minuset går till den ytterst tveksamma stridsviljan. Det var väldigt längesen vi såg en häst bromsa så rejält som Mellby Duke gjorde när han var först och ”klar”.

V75-2

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Master Crowe öppnade förvånansvärt bra och höll precis upp ledningen. Körande Peter Ingves fick sedan dämpa tempot. I rygg på Master Crowe satt Young Farmer och den sistnämnda utmanade rejält den sista biten via open stretch men det räckte inte ända fram utan Master Crowe tog ytterligare en seger.

Vinnaren: 1 Master Crowe

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Öppnade snabbt och fick sedan dämpa tempot. Det var ändå starkt gjort att hålla undan för Young Farmer som smugit med bakom. Ruskig vinnarskalle på Master Crowe som nu har vunnit 13 av karriärens 16 starter.

Segerkusken: Peter Ingves

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Ingves skickade iväg sin springare snabbt och kunde precis försvara ledningen. Sedan var det bara för den goda finländaren att jobba in hästen över upploppet.

Loppets : Thaiger Exclusive

Kommentar: Favoriten Thaiger Exclusive galopperade återigen bort sina segerchanser.

V75-3

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Dreams Take Time snodde åt sig ledningen men han galopperade när Johan Untersteiner skulle försöka svara favoriten Volstead som testade rejält på den första långsidan. Favoriten då till ledningen och han fick dämpa tempot. Trots det var Volstead slagen in på upploppet och bäst spurtade elvaåringen Spring Erom som Christoffer Eriksson serverade en perfekt resa. 

Vinnaren: 10 Spring Erom

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Spring Erom fick ett fint lopp men avgjorde lätt över upploppet och det är imponerande att en elvaåring presenteras i ett så fint skick. Så ett extra Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus till tränaren Dan Widegren.

Segerkusken: Christoffer Eriksson

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: CE serverade sin häst ett perfekt lopp och får fyra plus. 

Loppets : Volstead

Kommentar: Volstead fick visserligen öppna rätt tufft för att nå täten men han var slagen alldeles för tidigt för att få godkänt.

V75-4

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Ganska tråkigt lopp med flera inledande galopper. Det gynnade favoriten Pense Kloster som placerades i ledningen på den första långsidan. Stoet hade sedan inga som helst problem utan gick undan till en smått överlägsen seger.

Vinnaren: 7 Pense Kloster

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Pense Kloster var duktig men det blev inte mycket till lopp utan hon vann pliktskyldigt men på ett bra sätt.

Segerkusken: Peter Untersteiner

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Peter körde till och fick överta från sonen Johan som körde Peters andrahäst Juliana. Sedan var det lugna gatan för PU

Loppets : Galopperna på startvolten

Kommentar: Både 2,3 och 4 var borta redan innan den första svängen – tråkigt för loppet.

V75-5

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Sadik America höll upp ledningen enkelt och fick bestämma tempot kvar. Med varvet kvar landade Alorac Mathbell utvändigt om ledaren och denna avgjorde snyggt över upploppet.

Vinnaren: 3 Alorac Mathbell

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Alorac Mathbell var heroisk senast och fick nu ta en välförtjänt seger. Westholms nyförvärv är helt enkelt riktigt bra!

Segerkusken: Jörgen Westholm

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Jörgen körde fram utvändigt ledaren varvet kvar och det var ett vinstgivande drag.

Loppets : Sadik America

Kommentar: Öppnade snabbt till ledningen men gav sig rätt enkelt över upploppet. Det kan dock ha varit underlaget som fällde Untersteiners pålle?

V75-6

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Seal Kronos tog hand om ledningen och höll ett hyggligt tempo framme i täten. Favoriten Juan låg utvändigt utan rygg. Ledaren galopperade på den sista långsidan och helt plötsligt satt Youngblood Pellini i ledningen. Han gav sig dock tidigt, favoriten Juan gjorde det bra utvändigt men kunde inte stå emot en vasst avslutande Victory Kåsgård som vann trots en tidig galopp.

Vinnaren: 10 Victory Kåsgård

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Det är inte vanligt att hästar vinner med galopp på V75 men det gjorde Victory Kåsgård. Visst, det löste sig bra efter galoppen men hästens avslutning var av bästa märke och en given fyra i betyg.

Segerkusken: Flemming Jensen

Betyg:  Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Körde galopp in i den första svängen men reparerade sedan det med att servera sin häst ett fint lopp i ryggar.

Loppets : Seal Kronos

Kommentar: Femåringen Seal Kronos galopperade för andra gången på raken i spets. Synd då hästen verkligen kan springa då han håller sig i rätt gångart.

V75-7

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Favoriten Slide So Easy öppnade snabbt till tät och sedan fick Flemming Jensen bestämma tempot precis som han ville. Bartender In attackerade på den sista långsidan och där bakom följde Carabinieri med. Den sistnämnda attackerade i slutkurvan och som Carabinieri spurtade! Slide So Easy hade inget svar mitt på upploppet och segern blev till slut enkel för Carabinieri.

Vinnaren: 11 Carabinieri

Betyg: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Kommentar: Vilken häst! Det ska inte gå att vinna när favoriten fick bestämma framme i täten men Carabinieri ville annat. Det var en häftig avslutning hästen stod för och det känns som att det är proppen ur nu för läckre Carabinieri!

Segerkusken: Peter Untersteiner

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Peter körde passivt och satt kvar i kön när favoriten fick husera framme i ledningen. Untersteiner visste nog ändå vad han hade att åka med och segern blev ju säker den sista biten.

Loppets : Jeppe Juel och Frozen

Kommentar: Jeppe Juel hamnade i dödens direkt och tog upp kraftigt för att bli avlöst. Det blev han men kort därpå styr dansken ändå fram utvändigt ledaren!? Vi förstår ingenting av danskens taktikval men samtidigt var Frozen riktigt dålig så det hade inte spelat någon roll hur kusken hade kört. 

Pontus Chorell/Mathias Blomquist