Trav

Vann miljoner – här tackas hästen

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

TRAV

Anders Neman, 70, åkte runt i Sala och letade V86-andel.

Han hade ett krav: Att Jörgen Westholms häst Promise skulle vara med på systemet.

Hon vann – vilket gjorde Anders och hans spelkollegor till storvinnare.

– Det är fantastiskt, jag har inte sovit en blund i natt. Hästen var väl värd några morötter i morse, säger Anders Neman till Trav365.

Solvallas onsdagsomgång blev svårlöst, och av över en halv miljon system var det enbart fem som prickade in alla rätt. En av omgångens största skrällar stod Promise och Jörgen Westholm för. De vann V86-2 efter en bra spurt, och en som trodde på den hästen var pensionären Anders Neman, 70 år, som hjälper till att köra häst hos tränaren emellanåt. Först åkte han till en spelbutik och spelade vinnare och plats på hästen, och sedan var han in i ett par spelbutiker för att kolla efter en V86-andel.

Kravet var att Promise skulle vara med på kupongen.

När han kom till Willys i Sala såg han direkt att Promise var med på deras andel, och slog till.

”Inte sovit”

Kostnaden 120 kronor - och några timmar senare var Anders Neman cirka 107 000 kronor rikare. Totalt vann andelsspelet 1,3 miljoner kronor som tolv personer fick dela på.

– Jag har inte sovit en blund i natt, det här är mycket pengar för mig och det var tårfyllt i går kväll. Jag brukar spela några kronor ibland, och det här blev en riktig lyckoträff, säger vinnaren.

Hur firade du?

– Jag tog en lugn kväll hemma, men i morse (torsdag) var jag tidigt i stallet och gav Promise några morötter. Det var hon väl värd efter denna succé? Jag gillar den hästen, och oerhört kul att det blev som det blev.

Har du vunnit något stort innan på trav?

– Ja, för ett par år sedan men det här slår allt. Vad jag ska göra för pengarna vet jag inte riktigt, något får jag väl unna mig men det finns hål att stoppa i som man brukar säga, säger vinnaren.

”Alltid haft tro”

Jörgen Westholm om skrällsegern:

– Jag har alltid haft tro på hästen, men hon har inte riktigt löpt upp till mina förhoppningar. Men nu har hon två raka, och Anders frågade mig i går eftermiddag om någon kunde skrälla och jag sa att Promise eventuellt kunde slå till, om han skulle ha en högoddsare till kvällen. Det är en fantastisk historia, och Åsa Carlsson på Willys i Sala är en säker tippare som fixade åtta rätt.

– Anders Neman är en granne till oss, som varit med och kört häst i ett par år nu och jag unnar honom vinsten. Det är en väldigt travintresserad pensionär som säger att han är med och hjälper till hos oss för att känna sig ung och pigg, säger Jörgen Westholm.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!