Stjärnan till storloppet – efter mållinje-drama

Zenit Brick krossade alla på topptid – men vad hände vid målgången? Kusken: ”Det ser väl lite komiskt ut så klart”

Foto: ATG
Zenit Brick är klar för Olympiatravet.
TRAV

Timo Nurmos nye stjärna Zenit Brick är klar för miljonloppet Olympiatravet.

Han krossade sina konkurrenter på Solvalla - men det blev ändå drama vid målgången.

– Jag var så jäkla nöjd och gjorde segergest och när jag inte hade tag om honom så snubblade han till, sa segerkusken Kim Eriksson.

V75-3, Gulddivisionen, på Solvalla var ett rätt ovisst lopp på förhand där tre hästar stack ut som bästsegerchanser: 1 Zenit Brick, 2 Sir Ratzeputz och 4 Queer Fish.

Alla skulle hamna i huvudrollen.

1 Zenit Brick, körd av Kim Eriksson tog det väldigt lugnt från start och tog ut sin häst i andraspår som en av de sista i fältet.

2 Sir Ratzeputz kördes till spets av Erik Adielsson och 4 Queer Fish och Kaj Widell hamnade några positioner längre ner i andraspår.

”Är det inte passgång?”

1 200 meter från mål kastade Kim Eriksson loss med den knappa favoriten – och fick svar av 4 Queer Fish. Under hela slutrundan duellerade de båda, men när Kim Eriksson kom ner i rygg på Kaj Widell runt sista sväng blev det hastigt övertag för Zenit Brick som över upploppet enkelt kunde koppla segergrepp.

Det trots att Kim Eriksson inte kunde rycka huvan och trots att hästen var nära galopp, eller fel gångart i mål, då Eriksson slog till med en segergest.

– Oh, är det inte passgång? frågade sig experten Patrik Fernlund.

Experten häpen

Allt var dock lugnt och Zenit Brick blev klar för Olympiatravet på Åbytravet i och med segern. Förstapriset var 400 000 kronor och segertiden blev maffiga 1.11,5 över 2 140 meter.

– Jag var så jäkla nöjd och glad så jag gjorde segergest och när jag inte hade tag om honom så snubblade han till. Det ser väl lite komiskt ut så klart, men det var ingen fara, sa Kim Eriksson.

– Det vet jag inte om jag sett någon gång, i början av april, sa tv-experten Micke Nybrin och åsyftade den fantastiska segertiden.

– Det var en svettig prestation, höll experten Eskil Hellberg med om.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla

Trav