Per Oleg Midfjeld: ”Det blev perfekt för oss”

Norske stjärnan vann lätt i årsdebuten – inbjuden till storloppet

Foto: Kanal 75
Ferrari B.R.
TRAV

Norske stjärnhästen Ferrari B.R. vann lätt i sin årsdebut.

Nästa start kan bli på svensk mark.

– Han är inbjuden till Copenhagen Cup och om vi ska starta där vill jag att han får ytterligare ett lopp i kroppen, säger Per Oleg Midtfjeld.

Under tisdagen gjorde femårige Ferrari B.R. årsdebut hemma i Norge på Momarken. Den norske stjärnan, som vunnit 16 av 19 lopp hittills i karriären och sprungit in 1,5 miljoner kronor, är högintressant för Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

– Han fick ju en inbjudan redan i fjol, jag hoppas han kommer hit i år istället, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot för Trav365 i förra veckan, inför vårt grannland i västs stora framtidshopps årsdebut.

Årsdebuten för Ferrari B.R. under tisdagskvällen slutade planenligt med lätt seger, och Ferrari B.R. är nu inbjuden till det danska storloppet Copenhagen Cup.

Nästa framträdande för ”Ferrarin” kan bli på svensk mark.

”Har inte spikat något”

– Årsdebuten sade väl egentligen inte så mycket, det blev ju inget lopp av det. Men, hästen fungerade bra, kändes väldigt bra, och var spänstig, rytmisk och fin. Det är sådana årsdebuter man vill ha, och det blev väldigt bra för vår del, säger hästens tränare Per Oleg Midfjeld.

Vad händer med hästen nu?

– Jag är lite osäker och har inte tagit något beslut ännu, vi får se. Han har flera startmöjligheter, men ingenting är bestämt.

Hur tänker du kring Copenhagen Cup?

– Det kan bli aktuellt, utan att jag för den skull har spikat något. Vi får se helt enkelt, och jag är osäker på vart nästa start blir, för ska han starta i Köpenhamn så behöver han ett lopp till i kroppen inför det.

”Sparsamt med lopp”

Storloppet Copenhagen Cup avgörs söndagen 13 maj.

– Det är sparsamt med lopp för honom här hemma i Norge, det finns lopp men det är mest över sprinterdistans och jag är inte så intresserad av det. Det är möjligt att jag får kika på att starta honom i Sverige nästa gång, det kan vara en möjlighet. Det finns ett V75-lopp på Stavanger här hemma i Norge om 14 dagar, men det går över sprinterdistans och jag ser honom gärna över medeldistans, säger Per Oleg Midfjeld och avslutar:

– Blir det inte Copenhagen Cup så lutar det nog åt femåringsloppet på Åby den 12 maj.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla

Trav