Wickman: ”Vilken jäkla avslutning vi fick se”

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Sportbladets Christoffer Wickman ger fem plus till Generaal Bianco
TRAV

Tungt och blött innerspår, och full körning i loppen.

Det var vårkänslor i luften i Mantorp under lördagen.

Något som gynnade vissa – men fällde andra.

Mantorp stod som värd för lördagens V75-tävlingar och vi fick se frisk körning i många lopp. Det, samt det för årstiden traditionsenliga lite tunga och blöta innerspåret, gjorde att vårkänslorna låg i luften.

Peter Untersteiners comebackande Generaal Bianco glänste mest, men det var flera starka insatser som presenterades.

Sportbladets Christoffer Wickman sätter och på omgången.


Betyg:

Vem: 12 Generaal Bianco (V75-5)

Kommentar: Jag vet att det var ursinnigt tempo framme i ledningen, vilket så klart gynnade Generaal Bianco. Men, avslutningen var verkligen av bästa märke och det ska bli mycket spännande att följa den här femåringen i år. Det var verkligen miiiiiil fram 500 meter från mål och då trodde undertecknad att det var kört, men han kan verkligen flytta på sig den här hästen. Man ska heller inte glömma att det här var första starten sedan november.


Betyg:

Vem: 7 Platon Face & Lutfi Kolgjini (V75-1)

Kommentar: Häst och kusk får dela på betyget den här gången, då ”Luddes” insats i sulkyn var lika vass som Platon Face på banan. Johan ”Hubbe” Sjöstrands sexåring testades barfota fram för första gången i karriärens 34:e start och han dansade runt banan över den dryga distansen på knappt fyra varv.


Betyg:

Vem: 8 Who´s Who (V75-4)

Kommentar: Man får mer och mer ”pappa-vibbar” över den här fyraårige Maharajah-sonen. Han är inte helt fläckfri i aktionen ännu, men när han väl blir det, hur långt ska det bära då? Vann den tunga vägen i dag, och blir spännande att följa under säsongen.


Betyg:

Vem: 2 Sir Ratzeputz (V75-3)

Kommentar: Han fick sträcka vapen sista biten, men insatsen från Timo Nurmos V75-stjärna var strålande. Han blev het värre efter startrusningen och höll trots det sånär undan, på en bana där innerspåret var allt annat än lättsprunget. Han sjönk som en sten i V75-procent timmarna fram till spelstopp, men visade, trots förlusten, att han var en berättigad storfavorit. Kan nog bara förlora det här loppet på ett sätt, och det var precis så som det blev kört.


Betyg:

Vem: 9 Tahays Blue Amber (V75-2)

Kommentar: Kördes fram utvändigt ledaren och knäckte sedan stallkompisen och den klara V75-favoriten Julia af Solnäs från dödens. Nu gynnades visserligen den här sexåringen av banan i dag, jämfört med många andra, men insatsen var mycket strong.


Betyg:

Vem: 10 Ready Ribb (V75-1)

Kommentar: Var inte alls som bäst för dagen och med facit i hand var det här en mycket dålig V75-favorit. Galopperade tidigt, och fick det sedan inte att stämma efter det heller och var tidigt trött och slagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75