Cyber Lane gick banjobb på Halmstadtravet

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Cyber Lane och Johan Untersteiner

avChristoffer Wickman

TRAV

Han vann Svenskt Travderby och Breeders Crown i fjol – och sprang in 6,9 miljoner kronor.

Under måndagen gick jättetalangen Cyber Lane banjobb inne på Halmstad och närmar sig nu årsdebut.

– Han är jäkligt lat och flegmatisk så det händer inte så mycket, men jag var nöjd med honom, säger hästens tränare Johan Untersteiner.

Femårige valacken Cyber Lane hade ett fantastiskt fjolår på tävlingsbanan. Han vann tio av sina 13 starter, bland annat de klassiska storloppen Svenskt Travderby och Breeders Crown, och han sprang in lite drygt 6,9 miljoner kronor.

Totalt har Cyber Lane vunnit 16 av karriärens 19 starter och han har hittills tjänat över 7,1 miljoner kronor – och pricken över i:et för fjolårets succésäsong sattes på Hästgalan tidigare i år då han prisades som årets fyraåring.

Nu är Cyber Lane fem år gammal och han har inte startat sedan 25 november i fjol – men det börjar närma sig årsdebut.

Under måndagen gick Johan Untersteiners stjärna banjobb inne på Halmstadtravet.

”Han är eftertraktad”

– Han gick ett litet tuffare jobb inne på banan i dag, jag kör inga direkta tider med hästarna, men han gick runt 1.20 full väg på ett bra sätt, säger Johan Untersteiner och fortsätter:

– Han är jäkligt lat och flegmatisk så det händer inte så mycket, men han travade bra och det var fin spänst i honom så jag var nöjd.

När kan han göra årsdebut?

– Jag ska prata lite med ägaren till hästen så får vi se, men det börjar närma sig. Jag har ju sagt månadsskiftet, och det kan till och med bli den här månaden vi börjar starta. Vi kanske inte ska börja med Finlandia Ajo eller Copenhagen Cup direkt. Han är ju så klart eftertraktad med tanke på den fina fyraåringssäsongen som han hade, så det blir inga bekymmer för oss att hitta lopp i varje fall, säger Johan Untersteiner och avslutar:

– Men det är ingenting spikat i dagsläget i varje fall.

ARTIKELN HANDLAR OM