Cyber Lane vann överlägset i årsdebuten

Untersteiners stjärnhäst gjorde ingen besviken

Foto: ATG Live
Cyber Lane var helt överlägsen i sin årsdebut

avChristoffer Wickman

TRAV

I fjol sprang Cyber Lane in 6,9 miljoner kronor.

Under måndagskvällen i Halmstad gjorde Johan Untersteiners stjärna årsdebut.

Det slutade som det brukar för Cyber Lane – med seger.

– Det kändes som en helt perfekt årsdebut, sa Johan Untersteiner.

Cyber Lane vann sex av sex starter som treåring under 2016, och i fjol, som fyraåring, vann han tio lopp på 13 starter och tjänade över 6,9 miljoner kronor. Cyber Lane vann bland annat det klassiska fyraåringsloppet Svenskt Travderby på Jägersro och Breeders Crown på Eskilstuna.

Under måndagskvällen på Halmstadtravet gjorde Cyber Lane årsdebut – enligt många en av årets mest intressantaste årsdebuter.

Den nu mera femårige stjärnan vann i överlägsen stil.

”Han är som bäst när han är lat”

Cyber Lane, tillsammans med sin tränare och kusk Johan Untersteiner, tog tidigt i loppet hand om ledningen. Första 500 meterna passerades efter 1.10,3 och sedan fick Johan köra i 1.18-fart mitt i loppet och första varvet nåddes efter 1.14,2. Ut på sista bortre långsidan skruvades tempot upp rejält då Lutfi Kolgjini utmanade med Djali Boko, men segern för Cyber Lane var aldrig i fara och över upploppet försvann stjärnhästen undan till en överlägsen seger.

– Det blev helt perfekt för vår del, jag är jätteglad att han höll sig så lugn och flegmatisk, för det är då jag tycker han är som bäst, när han är så lat som i dag.

Cyber Lane vann på segertiden 1.12,4 över distansen 2 140 meter autostart och förstapriset var 50 000 kronor.

– Jag var lite förvånad över tiden, att vi körde så fort. Jag hade god känsla på förhand, för han hade tränat jättefint inför detta. Det är alltid upp till bevis i loppen, men för mig kändes det som en helt perfekt årsdebut.

”Försiktiga med Elitloppet”

Vad som väntar framöver för Cyber Lane, är inte helt klart ännu.

– Jag ska prata med ägaren, så får vi se vad vi ska göra, vi får väl vara med i de flesta lopp där vi vill vara med, med en sådan här häst. Vi får se hur vi ska spänna bågen, om vi ska ta några femåringslopp, eller några internationella lopp, det får jag och ägaren komma överens om, sa Johan Untersteiner efter loppet och fortsatte:

– Han är inbjuden till både Finlandia Ajo och Copenhagen Cup, och innan den här veckan är slut måste vi ha ett beslut.

Många vill se Cyber Lane i Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj, om det svarade Johan följande.

– Just Elitloppet har vi varit försiktiga kring, han har bara gjort 20 starter hästen. Jag tror definitivt att han duger där, men vi har varit försiktiga kring det och där väntar vi nog in i det sista innan vi ger besked om det.

ARTIKELN HANDLAR OM