Trav

Caddie Comet – en fräck vinnare

Av: 

Michael Carlsson

TRAV

Sportbladets expert avslöjar V75-tipsen

Ni får en ny fräck vinnare av mig.

Caddie Comet bjuder jag på i gulddivisionen.

Spets och slut – precis som favoriten Delmonica Sund i stoloppet.

Det ser så upplagt ut som det kan göra.

Michael Carlsson.

Michael Carlsson.

I trav och spel är det hårfint mellan succé och fiasko. Med ynka centimetrar torskade mitt stora drag Global Offshore E3-finalen i lördags.

Nu lanserar jag en ny fräckis.

Det handlar om en häst som har visat att han duger i högsta klassen. Han är ruggigt snabb ut bakom bilen och det är i det närmaste garantispets.

Det handlar om Caddie Comet i gulddivisionen, om öppnade i överljudsfart, 1.06 de första 500 metrarna i försöket till Sweden Cup – men stod ändå till mål och vann. I finalen av Sweden Cup snubblade sig Caddie Comet i galopp i första kurvan i ledningen. Enligt tränare Nurmos var segern i praktiken redan klar då. Senast var hästen ute mot Commander Crowe i Kymi Grand Prix och var femma från ett dåligt läge. Nu tror jag att det bara smäller till bakom bilen så sitter han i spets. Och som streckad på 15 procent är det skönt att konstatera­ att han därifrån ska slås.

Jag väljer bort Caballion

Favoriten Caballion då, skriker säkert många. Jadå, jag vet att han är med. Men det är lite för mycket om och men kring honom. Antingen är det galopp,  eller så är han sjuk, eller så är det annat strul. Jag vet att det är en häst med en ruggig kapacitet. Men förutom ett billigt lunchlopp i april så har han inte vunnit i Sverige på snart ett år. Jag chansar bort honom från ett dåligt läge och riskerar att stå med dumstruten på om han vinner i imponerande stil. Det stora spelvärdet ligger i Caddie Comet.

Min andra spik tror jag är totalt stenklar. Normalt så åker ”målarpenseln” fram när det lärlings- och stolopp. Men inte den här gången. Det ser alltför upplagt ut för Delmonica Sund. Hon har vunnit två av fyra lopp sedan hon kom till Robert Bergh och gjorde ett mycket bra intryck senast då hon vann plättlätt efter en 1.11-öppning. Hon kan vara lite trevande de första stegen, så det handlar bara om att ta det piano just i starten. Sedann kan Nicklas Westerholm köra till för ”alla de andra” vill nämligen släppa till favoriten. Samtliga av de som är snabba ut på startvolten vill ha rygglopp och det är ingen som vill köra i spets. Robert Berghs son, Nicklas Westerholm, brukar vara fräck i loppen, men har ännu ingen seger i år. Men nu är det dags, Nicklas och det fixar du galant. Långresa och övernattning då för hästen? Inga problem enligt Bergh som hävdar att Delmonica Sund är en cool och världsvan dam.

Svanstedt har segervittring

Det finns många hästar i V75-avslutningen som jag har svårt att se vinna. Däremot finns det två som höjer sig rejält över mängden. Jag tror att det står helt mellan True Advantage (rubbet sparat senast) och Hard Cider som är ruggigt vass och som Svanstedt har segervittring med trots ett dåligt läge.

Och smällkaramellerna då?

Laurier Dag (V75-1) var kanonfin vid segern på barfotabalans senast. Ska vara ännu bättre nu enligt tränare Widegren och barfota igen.

Coriano Ås (V75-2) gick jättebra efter stor galopp senast som tvåa. Är snabb ut i voltstart och kan mycket väl leda runt om.

I V75-4 hoppas jag att Diplomat Sund kan svara ut Digital Darling när de är sida vid sida i starten. Antingen vinner någon av dem eller så borgar en hård öppning för någon annan. Varför inte Zlatan Sisu som gick ett starkt slutvarv i V75 senast och har rygg på startsnabb häst.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!