Berås om loppet: Det är sinnessjukt

TRAV

Montéryttaren Malin Berås, 23, ska ge sporten ett ansikte i USA.

På lördag rider hon Blacktuxwhitesocks i det första montéloppet någonsin på storbanan Meadowlands.

– Det är sinnessjukt, säger Berås till Trav365.

Foto: Malin Berås.

Sedan någon vecka tillbaka befinner sig norska montémästaren Malin Berås i USA för att ladda upp för det första montéloppet någonsin som rids på travbanan Meadowlands på lördag.

Fram till anmälan i går var det högst osäkert om Malin skulle rida Dejarmbro eller Blacktuxwhitesox, men det blev den sistnämnde efter att Malin kört ett jobb med hästen häromdagen.

– Dejarmbro är snabbare, men har inte lika mycket rygg att sitta på. Även om det blev spår 10 bakom bilen, så har Blacktuxwhitesocks bra segerchans på lördag, säger tränaren Trond Smedshammer.

Norska montémästarinnan Berås rider mot fem konkurrenter som är födda i Sverige, men ingen har samma meriter som norskan.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag fick veta det för ett par veckor sedan och det var inga problem till att ja, det kan jag säga. Det blir stort, helt otroligt, säger hon.

Förra året vann hon den inofficiella skönhetstävlingen Miss Travsport 2011 i Sverige, och tidigare har hon ställt upp på lättklädda modellbilder i Norge.

Men det är meriterna på travbanan som gjort att norska montéryttaren Malin Berås, 23, blivit stor i vårt västra grannland.

I fjol var hon tvåa, knappt slagen, i rikschampionatet i Norge och nyligen i år vann hon Norskt Mästerskap i monté.

Trav365