Trav

”Jag är inte rädd för motståndet”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

I Saw You stöter på tuffaste motståndet hittills i karriären i V86-1 på Solvalla.

Men det är inget som skrämmer tränaren Åke Lindblom.

– Jag är inte rädd för motståndet, jag tror på vinstchans, säger han.

Åke Lindbloms fux I Saw You möter några av Sveriges bästa hästar på onsdag. Prince Tagg, Nu Pagadi och Yield Boko är några av motståndarna. Men trots att hästen är ny i "klassen" tror tränare Åke Lindblom på chans – och motståndet skrämmer inte.

– Det är väl såna han får möta nu. Det är jättefina hästar naturligtvis, men nu får vi se hur långt han räcker, säger tränaren.

Hur långt tror du att han räcker?

– Jag tror att han klarar sig bra, de springer inte ifrån honom. Det ska bli spännande!

Kan han vinna?

– Jag tror alltid på vinstchans och jag är inte rädd för motståndet. Vi tror på den här skiten, säger Åke Lindblom med ett skratt.

Hur ser drömloppet ut för er del?

– Att han ska få gå i rygg till upploppet och sen lucka. Jag hoppas på tempo.

”Känns kanonfin”

I Saw You gjorde årsdebut på V75 för drygt en vecka sedan. Då blev han knappt slagen efter ett smått heroiskt lopp utvändigt om ledaren.

– Han gjorde ett väldigt, väldigt bra lopp. Vi är jättenöjda med den insatsen. Han kanske skulle ha kopplat grepp om ledaren, men Jensens (Montgomery Hill) häst hade lite starter i kroppen också.

Enligt Lindblom har hästen tagit det loppet bra och när Trav365 når tränaren har han nyligen varit ute och känt på sin häst.

– Jag har bara kört ett jobb, alldeles nyss, och han känns kanonfin.

”Borde vakna till lite mer”

I den sista V86-avdelningen startar Åke Lindblom Winning Love. Den hästen har också fått årsdebuten överstökad och Örebro-proffset är, som vanligt, optimistisk vad gäller segerchanserna.

– Han har övervintrat väl och borde vakna till lite mer med det loppet i kroppen. Det känns som att han går framåt och det är ett perfekt läge den här gången. Jag laddar mot ledningen så får vi se. Han var med i samma jobb som I Saw You och gick bra.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!