Sportbladets V86-tips

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Två hästar höjer sig och oavsett val av taktik.

Tipsettan

Gossip’s Winner kommer nog inte till ledningen, även om det är han av de allra främsta som har den ­bästa chansen att nå dit. Det spelar inte så stor roll, han är ­lika bra bakifrån och är han på topp kan han till och med mäkta med att vinna från dödens.

Motbuden

Bagley hade vi ­känsla för senast men det ­löste sig aldrig för ­honom och han gick i mål med krafter kvar på ­spänstiga ben. Hade han dragit ett spår invändigt om Gossip’s Winner ­hade nog chansspikat, nu spelar vi med två streck på V86-kupongen. Rano får en fin resa i draget. Skulle tempot bli hårt kan han bli farlig. Traveling Man har spets­chans ifall Brasse Kebell skulle vilja överlåta. Eftersom det är kort distans kanske Traveling Man i så fall tar emot Gossip’s Winner. Men han är inte avsågad med en bra ryggresa heller. Growup är mycket bra och blixtrar emellanåt till med extraordinära prestationer. Med klaff kan han speeda ner allt.

Skrällbudet

Man kan ju inte bortse från Stefan Melanders hästar. De är lika dominanta som Lance Armstrong var i Tour de France på den tiden när fransmännen stod och skrek på honom i bergen. So here I am har visat bra form i skymundan under en längre tid.

Spetsbudet

Traveling Man och Gossip’s Winner är de ­bästa hästarna som har spetschans, men samtliga i trion Rehn Sisu, Brasse Kebell och I Me Mine är snabbare. Vi får för oss att Brasse Kebell kan vara spetssugen.

! Statistik­vinnaren

Gossip’s Winner.

V86-2

Loppet

Är favoriten sårbar eller är det bara som vi hoppas?

Tipsettan

Michael November vann på 11,3 senast och även om man inte ska titta på tider vågar vi säga att det är en tid som ingen annan i det här fältet hade kunnat prestera, heller under de förhållanden som då rådde. Det är klart att han är ett spikbud men vi väljer att gardera då det finns en del saker, som exempelvis läget, som talar emot honom.

Motbuden

Rico Follo har inte imponerat jättemycket men Svanstedts hästar måste alltid räknas. En som är riktigt fin är Donna Star, däremot är spåret allt annat än bra.

Skrällbudet

Prince Lu är en av flera potentiella överraskningar om favoriterna, från dåliga spår, skulle komma bort.

Spetsbudet

Flera snabba. Michael November är en av dem.

! Statistik­vinnaren

Ouzo.

V86-3

Loppet

Fina treåringar, två höjer sig, en spikas.

Tipsettan

Chelsea Boko gjorde en fantastisk insats när han vann E3-finalen den sista juni. Det blev dock ett stenhårt lopp och med tanke på att han inte startat efter det kan man misstänka att det satte sina spår och man kan fundera på att gardera honom. Å andra sidan finns det mycket som talar för honom, som att ingen lär vara beredd att syna och att Chelsea Boko därmed tidigt lär sitta i ledningen. Så vi spikar.

Motbuden

Increased Workload är nog jämngod med Chelsea Boko men tolftespår är i praktiken som att stå tillägg.

Skrällbudet

Licence Holder gör bra insatser varje gång, blandar sig i striden om favoriten har en sämre dag.

Spetsbudet

Chelsea Boko får normalt sett överta tidigt.

! Statistik­vinnaren

Chelsea Boko.

V86-4

Loppet

Ganska låg klass talar för vår tipsetta.

Tipsettan

När det lossnar för Peak State Kronos är han nog en av de bättre hästarna i kalssen.

Motbuden

Frankie Ale har gjort tre starter och tre bra insatser.

Skrällbudet

Quick Freeze?

Spetsbudet

Troligen nr 3 eller 6.

! Statistik­vinnaren

Lapella Star.

V86-5

Loppet

Ett jämnt och kul lopp, både ”spelsligt” och sportsligt.

Tipsettan

For Pleasure As får tipset. Inte för att vi är säkra på att han håller ledningen, inte för att han är den som kanske visat mest ännu, utan

i stället för att det är en förbaskat fin häst som vi anar stor utveckling i om han bara får vara skadefri.

Motbuden

Pekka Korppi har två hästar, Arctic Bullet och Bro Bizz, med i loppet och båda platsar på kupongen. Falcon Håleryd är en fin och lovande sort som från perfekt läge känns given. Dream Duo räknas, fast han står 20 meter sämre till och dessutom har ett sämre läge än Falcon Håleryd som han mötte i sin senaste start.

Skrällbudet

Salsa Knight har ingen speciell resultatrad men det är inte så tokig häst.

Spetsbudet

Öppet. Falcon Håleryd? Vi gissar, ta med en nypa salt.

! Statistik­vinnaren

For Pleasure As.

V86-6

Loppet

Låg klass, ojämn standard.

Tipsettan

Aristocat Boko glänste i debuten i ny regi senast. Det känns som att det enda som talar emot är att det på något sätt blir strul med positionerna.

Motbuden

Strul för Aristocat Boko och Socrate du Noyer kanske kan hinna undan.

Skrällbudet

Dufy Sund?

Spetsbudet

Socrate du Noyer.

! Statistik­vinnaren

Aristocat Boko.

V86-7

Loppet

Nu vill vi se Ghetto Blaster visa vad han kan.

Tipsettan

Varför ­galopperade Ghetto Blaster i ­dödens efter ett varv

i onsdags? Vi har ­ingen aning men eftersom han startar igen ­borde det inte vara några fel på honom, även om man aldrig kan veta med travtränare (vi har sett alldeles för många fall på slutet och ­inte bara på slutet med ­hästar som borde fått vara kvar i stallet i stället för på tävlingsbanan). Hur som helst, om Ghetto Blaster är i ordning tror vi att han krossar det här motståndet.

Motbuden

Pine Alone har haft en fin säsong men senast presenterades han i sämre skick och är därför svårbedömd.

Skrällbudet

Obey Kronos är väl den typiska luringen.

Spetsbudet

Ghetto Blaster kan öppna om han laddas.

! Statistik­vinnaren

Elora Hanover.

V86-8

Loppet

Flera fina treårsston, men en är bättre än övriga.

Tipsettan

Xena Brick förlorade i debuten men har sedan inte varit nära en ny förlust. Det här blir hennes hårdaste uppgift hittills men då hon förmodligen är ett av kullens bästa ston lär hon vinna igen.

Motbuden

Com Åstad är en läcker liten travare som gör det mesta rätt i loppen. Ready Steady Go har ­visat att hon matchar de ­allra bästa i kullen och ­räknas trots läget. Mygodwhata Face fungerade inte ­senast men slutar normalt sett långt framme från fint ­läge. Stefan Melander har två hästar med i loppet och ­båda kan duga trots bakspåren.

Skrällbudet

Det är långsökt att hon ska kunna vinna men ett kul platsspel/tvillingbud kan Lady Sugarcane vara. Bör, trots Björn Goop inte dra så mycket spel.

Spetsbudet

Bra spetschans för Xena Brick.

! Statistik­vinnaren

Xena Brick.