Travmiljonären: V75 ser svårt ut

TRAV

Lennart ”Byggis” Nyström, 76, är en av Sveriges framgångsrikaste travspelare.

Genom åren har han spelat in över 100 miljoner kronor och blivit ensam på V75.

I helgen avgörs tävlingarna på pensionärens hemmabana Jägersro – då bjuder han Trav365:s läsare på ett system.

– Omgången är svår, det är svårt att hitta spikar, hälsar 76-åringen.

Foto: Lennart ”Byggis” Nyström.

”Byggis” är känd i travkretsar och är stor hästägare och styrelsemedlem i Jägersro. Lennart Nyström, 76, från Sjöbo drev tidigare ett stort byggföretag. Numera är han stor fastighetsägare och äger mellan 700 till 800 fastigheter i Sjöbo, Hörby och Skurup. Att ”Byggis” har varit en framgångsrik travspelare avslöjar siffrorna. Han har spelat in över 100 miljoner kronor och blivit ensam på V75.

– Jag har vunnit en miljon eller mer vid cirka 15 tillfällen. Och jag skulle uppskatta att jag har vunnit en halv miljon eller mer över 50 gånger. Varje lördag är insatserna på V75 mellan 40 000 och 50 000 kronor, men då är fler med och delar på insatserna, säger ”Byggis”.

”Mycket stolpe ut”

På lördag avgörs dubbla V75-omgångar med Derbyt som extra krydda på Nyströms hemmabana Jägersro i Malmö. Till lördagens tävlingar har ”Byggis” pluggat på rejält och bjuder Trav365:s läsare på ett V75-system.

– Omgången ser svår ut och det svårt att hitta spikar. Men jag går på 10 Perfect Toll i V75-1. Jag litar på Åke Svanstedt som vanligt, säger han.

Hur går spelandet för dagen?

– Det går hyfsat. Det kunde gått bättre, men det kunde även gått sämre. Jag är "even" det här året, det har varit mycket stolpe ut...

Är det något speciellt spelarna ska tänka på när det är tävlingar på Jägersro?

– Nej, inget speciellt. Det är väl att Lutfi ”Ludde” Kolgjini brukar vinna rätt mycket. Och när han är med i loppen så blir det fart och släkt och sevärt. Det kan bli överpace när han är med, säger Lennart ”Byggis” Nyström.

Här till höger hittar du systemet inför lördagen.