Trav

Tränarens galna segerfacit i år – ny seger på V75

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Västerboonthenews vann enkelt igen

Foto: Kanal 75

Petri Puro är landets i särklass hetaste travtränare 2015.

10 starter i år har resulterat i 8 segrar och en segerstatistik på 80 procent.

Den senaste uppvisningen kom i V75-finalen med Västerboonthenews.

– Det är fantastiskt imponerande, säger Ralf Vadsmo i TV12.

Petri Puro har tränat flera kända hästar som utvecklats till världsstjärnor, bland annat är det finländaren som står bakom Commander Crowes tidiga framgångar i karriären. Även Derbyvinnaren Pato finns i stallet och 2015 har startat på ett sätt som bara andra tränare kan drömma om.

Segerstatistiken för Petri Puro är hisnande 80 procent och när V75-finalerna avgjordes på Solvalla i Stockholm var det just Puro som hade stor show igen.

Västerboonthenews har radat upp fina insatser på slutet och var megafavorit i V75-inledningen.

"Vilken insats..."

Efter att enkelt tagit hand om ledningen tillsammans med kusken Peter Ingves var det spel mot ett mål och återigen uppvisning.

– Vilken insats, han bara fortsätter att imponera. Det är en klasshäst, säger Jan Olof Molin i TV12 och fick medhåll från sin kollega, spelexperten Ralf Vadsmo.

– Han behövde inte offra allt för mycket för att komma till ledningen, Peter Ingves såg att ledaren skulle släppa och sedan var det enkelt. Hästen är fortsatt jättefin och fick bestämma i täten. Men titta in på upploppet hur hästen ser ut, han bara lämnar dem. Det är krafter kvar och det här är väldigt imponerande, jag är grymt imponerad, säger han i Vinnare V75.

Hyllar tränaren

Peter Ingves är den som oftast får chansen bakom Petri Puros hästar. Och efter den nya V75-uppvisningen passade segerkusken på att hylla tränaren, samtidigt som han avslöjade att hästen inte trivdes på Solvallas banunderlag.

– Hästen hade lite problem med banan och höll på att slå ihop. Jag var dock aldrig orolig för Petri har hästarna i sådan form nu. Han är duktig på det mesta, i mina ögon är han jävligt duktig på att veta var hästarna har problem, och sedan korrigerar det. Det är jätteroligt för honom, säger Peter Ingves.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!