Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – 17 augusti.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 3–9–2–4–10–7–5–1–11–12–6–8.

Kommentar: Slide to Easy var mycket fin senast, då han förvisso fick en perfekt resa men avgjorde lekande lätt i spurten. Spåret är bra, motståndet känns aningen enklare den här gången, han bör dessutom ha bra spetschans. Allt det sammantaget gör att han är en bra spik, som mycket väl kan vinna även om han inte kommer till ledningen. Vilket bara stärker hans aktier ytterligare. Bakom vår spik är det öppet. Montana Hangover visade nyfunnen form senast. Bakspåret är helt okej med tanke på att han har rygg på startsnabb häst och bör smyga i det längsta. Chatain är nog spetsfavorit initialt. Men han borde släppa, det ökar hans chanser till en tätplacering, och är nog även hans bästa möjlighet för att kunna vinna loppet. Formation har dunkel form men är definitivt en av loppets bästa hästar när han är i form. Mr Simpson är bättre än raden. Money Lloyd har toppform.

DD-2

Rankning: 7–5–3–4–10–9–8–6–2–1.

Kommentar: Snabbloppet känns öppet. Vi trodde en hel del på Kaffir Face senast, i ett lopp ingående i Jägersros extra-V75:a på Åbergskvällen. Han höll ledningen då men blev lite för pigg på kuppen och fick kasta in handduken sista biten. Motståndet är enklare nu men spåret sämre. Om det löser sig kan det bli bra, vi är nämligen inne på att Kaffir Face är bättre med en ryggresa än i ledningen. Amour Rapi- de var ute i samma lopp som Kaffir Face senast, smög med

i rygg på denne, kopplade greppet men orkade inte fullfölja. Persos Seaman var även han med i det loppet och som tämligen ospelad svarade han för en fin insats i skymundan och visade att han inte är så mycket sämre än de två nämn- da. Zapdos Håjt kanske ska ses som spetsfavorit. Sista strecket på läckre Mr Vida. Tom Raider ska inte hellet glömmas bort. Fawkes är loppets joker. En av få hästar som Peter Untersteiner inte fått ordning på i år.

Per Nicklasson