Spel

Sportbladets V64-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens lopp på Färjestad.

V64 med miljoner att spela om i dag.

1 februari.

V64-1:

1 640 meter auto

1 Cool Dream – Kontio J

2 Only in its Class – Redén D

3 Rutger Gigant – Berggren L

4 Änglasjöns Ängla – Jakobsson M

5 Kaprifol C.D. – Nilsson P

6 Persos Amarula – Åkerlund H

7 Johan Roc – Goop B

8 Little Show Girl – Dalborg T

9 T.X.All In – Frick K

10 Hökhults Rebecca – Johansson L-G

11 Black Jack B. – Andersson A

12 Identico Corner – Berglöf J

Rankning: 2–7–3–4–9–12–1–11–6–5–10–8.

Kommentar: När det var tunt anmält på Åby för en tid sedan förklarades det med att det rådde skotvång där. Så... är det skotvång på Färjestad i dag?! Nej, det kan bli, men bekräftas ju i så fall under dagen. Så varför det dåliga intresset för att vara med? Ett enda lopp – detta, V64-1, har arrangören lyckats fylla. Only in its Class gjorde comeback nyligen. Vi trodde mycket på honom redan då men han var inte segermogen då. Men det är han nu från perfekt läge.

V64-2:

2 140 meter

1 Tapini – Kontio J

2 Rydens Gemma – Goop B

3 Borga Easy – Frick K

4 La Belle Danseur – Ådefors P

5 Always on My Mind – Stenquist N

2160 meter

6 Jane Avril – Jakobsson M

7 Hot Princess – Laursen J

8 Preferencial – Horpestad T

9 Dats Veronica – Ivarsson M

10 Sweetness Candy – Jepson C J

Rankning: 1–5–6–4–7–10–3–9–8–2.

Kommentar: Vi har ondgjort oss över den låga klassen, ska inte dra det i långbänk, men när det är dåligt på Färjestad då är det verkligen inte bra. Tapini får tipset med tvekan, det är inte alls säkert att hon kan hålla ledningen. Always on My Mind har varit jämn och kan få kröna formen med en seger här. Jane Avril återkommer efter vila. Dunkel form men utan tvekan en häst som har kapacitet för att klä av det här gänget. La Belle Danseur slog Always on My Mind senast. Kan göra det igen även om vi håller den senare för att vara något bättre.

V64-3:

2 140 meter auto

1 Smashing July – Laursen J
2 Eternity of Joy – Glaas K
3 Hyltans Adonis – Dahlman J

4 Fritz Othello – Brenden K

5 Isac Roc – Trotter C

6 Gateruds Galon – Nilsson P

7 Mac Brogård – Johansson L

8 Önas Gert – Rudqvist H

9 Rocking Simoni – Svanstedt R

Rankning: 5–3–2–6–9–8–1–4–7.

Kommentar: Isac Roc gör det bra i stort sett varje gång. Hyltans Adonis startade i monté senast. Vi bedömer hans form på insatsen han gjorde i starten före då han var bra i ett sulkylopp som han vann efter en rejäl avslutning. Eternity of Joy är bra om hon får ”sitt” lopp, det vill säga en resa på väntan där hon kan spela ut speeden till slut. Hon agerar dock ojämnt bör påpekas. Gateruds Galon var dålig senast men hade dessförinnan två raka segrar, varav den senaste var en skrällseger på V75. Rocking Simoni gjorde en lite sämre insats senast men mötte samtidigt tufft motstånd. I normalform är han en rejäl häst som matchar det här motståndet.

V64-4:

2 640 meter

1 Boda Boy – Ivarsson M

2 Fourmatic – Andersson A

3 Barbie's Boy – Nilsson P

2 660 meter

4 Pina Colada – Berglöf J

5 City of Peace – Schützer D

6 Lookh Magic – Jepson C J

7 L.K. – Frick K

8 On Track Piraya – Goop B

2 680 meter

9 Opus Lavec – Sundqwist N

10 Princess Wine – Jakobsson M

Rankning: 8–10–5–7–6–4–2–9–3–1.

Kommentar: On Track Piraya har en bra uppgift. Spåret är
inte det bästa men han slipper i alla fall stresen av att han springspårshästar som kommer på honom ur volten. Ett spikförlag är han men vi dubblar systemet med Princess Wine. Dubbla tillägg är tufft men det lilla fältet gynnar henne. Hon är snabb en bit med rätt resa.

V64-5:

Rankning: 5–4–1–7–3–8–2–9–6–10.
Kommentar: S.T.C.C.Faksa har hamnat 20 meter sämre till gentemot Mjölner Faksa, jämfört med när de två möttes hemma i Norge för en dryg månad sedan. Det tror vi spelar mindre roll. S.T.C.C.Faksa är nog, även på den här korta distansen, bra nog att ta in 20 meter på Mjölner Faksa. Hon är nog bra nog att ta det, respektive hålla undan, 20 meter för alla andra också. Vi tycker helt enkelt att S.T.C.C.Faksa, som har visat finfin form på slutet, trivs i Sverige och får Björn Goop i sulkyn, är en mycket bra spik. Det är väl främst Trippa Undan man kan tänka sig som ett potentiellt hot. Hon har galopperat en hel del på slutet men är ju egentligen inte speciellt osäker. Bortsett från vår tipsetta känns det som om motståndet är betydligt enklare än vad Trippa Undan är van vid.

V64-6:

Rankning: 5–4–6–1–3–2–8–7–9.

Kommentar: Candor Hall har haft mycket problem med fräschören men har alltid gjort precis allt han kunnat. Nu när han ser bättre ut än någonsin kommer också framgångarna på allvar. Han har matchas på V75 på slutet men mycket bra resultat. Nu kliver han ner i klass och har därmed förstås en suverän chans att åter få segerdefilera. Vi garderar honom ändå på V64-spelet. Det ser tämligen favoritbetonat ut på den spelformen och Candor Hall kommer att bli väldigt stor favorit, kanske lite för stor favorit? Han möter trots allt ett par hästar som matchar honom varje gång när de är i form. Vi tänker då på On Hold och Johnny B.Kemp. Den förstnämnde har vilat ett tag och har säkert inte formen helt på topp, men han lever å andra sidan högt på sin löpskalle. När det gäller Johnny B.Kemp kan han ju ”allt” emellanåt. Kanske att han flyger till ledningen och sedan inte släpper någon över bron. Burning Line Gral är också snabb ut men i det här loppet är det väl läge att smyga med i ryggar?

Per Nicklasson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Spel

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Spel