Trav

Spelat in 12 miljoner ”De blir bortskämda”

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Tony Enocksson var bäst i landet på V75 i lördags – spelade in 1,6 miljoner kronor till sina kunder

Tony Enocksson äger och driver bensinmacken Frendo i Tibro, och butiken gör succé på V75. I lördags blev Tony bäst i landet på V75, och han har spelat in 12 miljoner kronor till sina kunder.

Foto: Privat

12 miljoner kronor.

Så mycket har Tony Enocksson spelat in till sina kunder – på ett år.

I lördags var han bäst i landet då han vann 1,6 miljoner kronor på V75.

– Det var väldigt skönt att trycka dit den ordentligt, säger han till Trav365.

I 24 år har Tony Enocksson drivit bensinmacken Frendo i lilla Tibro, med knappa 11 000 invånare.

Första helgen i mars i fjol fick de tillstånd för travspel i butiken, och sedan dess har Tony gjort succé på sina andelsspel till V75. Han har spelat in 12 miljoner kronor till sina kunder, och i lördags var han bäst i landet då han vann 1,6 miljoner kronor på V75.

117 glada andelsägare fick 13 700 kronor vardera.

”Mycket jubel...”

– Jag jobbade i lördags och missade därför de första loppen, men ju längre V75-omgången led ju spännande blev det. Inför sista V75-avelningen fick jag be de kunder som var inne i butiken att ta en kaffe och vänta, för jag var bara tvungen att titta sista V75-loppet, säger Tony till Trav365.

Det var fullt hus i bensinmacken i lördags, tillsammans med sina kunder jobbade Tony in alla rätt på V75. När On Track Piraten och Johnny Takter skar mållinjen som etta i den sista V75-avdelningen blev det klang och jubel i butiken.

Hur var stämningen i butiken då?

– Jag hade kunder som hade köpt en andel som följde travet här på plats, och det var väldigt bra drag och mycket jubel i sista avdelningen. Det var väldigt skönt att få trycka dit den ordentligt. Det är så roligt att få dela ut pengar till sina kunder, det är det bästa som finns.

”Varit nära flera gånger”

Att dela ut pengar till sina kunder är något som Tony varit van vid, faktum är att det inför i lördags var tre veckor sedan butiken vann något på V75 och det hör inte till vanligheten.

– Vi har varit nära flera gånger på slutet, men inte riktigt haft marginalerna på vår sida. Det var tre veckor sedan vi vann, och det är nog det längsta som gått sedan vi startade med travspel. Kunderna blir lite bortskämda, och så blir det när det gått så otroligt bra för oss. När jag spelar vill jag vinna jämnt, men jag förstår samtidigt att det inte går.

När sista V75-avelningen hade gått i mål, började andelsägarna strömma till butiken för att hämta ut sina pengar.

– Jag hade inte pengar att dela ut till alla, och vi får lösa det i veckan när vi får in mer pengar. Men det är ett lyxproblem, och det är bara roligt.

”Vill tacka Trav365”

Du var bäst i landet på V75 i lördags, berätta lite mer om dig själv.

– Jag har alltid varit intresserad av trav, men då jag drivit den här bensinmacken i 24 år så har det inte riktigt funnits tid till det. Men, när vi fick tillstånd för travspel här så har det bara vuxit och blivit mer och mer. Jag lever för trav, och lägger ned väldigt mycket tid på det. Jag går upp tidigt varje morgon och läser och ser så mycket trav jag bara kan, och det är nog förklaringen till att det gått så bra.

Vägen mot sju rätt i lördags för Tony var spikarna Lover Face och Bear Dancer, skrällen Electrifying var tidig och Silver Annie tackar han Trav365 för.

– Jag gillar Sandra Eriksson som körsven skarpt, så därför var Electrifying tidig för mig. Den andra skrällen, Silver Annie, läste jag mig till hos er och det vill jag tacka för. Ni skrev om den, annars hade jag nog inte plockat med den.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!