Spel

Sportbladets tips till V75 på Gävletravet

TRAV

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Gävletravet.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Stoeliten. Verkligen?

Tipsettan

Om det är så här Sto­eliten ser ut i februari kan man fastslå en sak: Stoeliten ska inte köras i februari. Det är sååååå tunt. En som jublar över det är säkert Daniel Redén som tränar två av förhandsfavoriterna. Han kör Bostonz Credit själv men lånar ut Miss Sue V. till Björn Goop. Det ser väldigt bra ut för det ekipaget. Miss Sue V. har visserligen inte startat på två månader men ska det behöva spela någon roll? För oss är scenariot givet: Miss Sue V. tar ledningen. Det finns två hästar som har kunnande att hota. Den ena är stallkmamraten Bostonz Credit. Ska hon trycka upp tempot? Ha! Den andra är Caramella B.F., men hon kan inte försvara ledningen och då måste kusken ta ställning: antingen köra på chans och hoppas på lucka, eller backa sig sist och försöka vinna den tunga vägen. Inget av alternativen är riktigt bra. Miss Sue V. kan få bestämma som hon vill i ledningen – 1.17 på varvet? – och på speed är hon oslagbar. Vi går ut hårt med spik i jackpottomgången.

Motbuden

Bostonz Credit går en intressant säsong till mötes. Men hon hade en del problem i slutet av den förra säsongen och i comebacken vore det förvånande om inte kusken/tränaren mest är ute efter att ge

Bostonz Credit ett snällt och mentalt bra uppbyggande lopp.Caramella B.F. är nämnd. Hon är bra nog att vinna, formmässigt är hon kanske bäst i loppet, men det är ju det där med det taktiska. Det blir tufft att slå Miss Sue V. med en tyngre resa.

Skrällbudet

Lina Liv räcker normalt sett inte till men hon har fin form.

Spetsbudet

Miss Sue V.

! Statistik­vinnaren

Caramella B.F.

V75-2

Loppet

Vilket jämnt och fint lopp till skillnad från V75-1. Ironin är att det här är den lägsta rikstotoklassen.

Tipsettan

Il Sånna släppte ledningen i lördags. Kretsen kring honom ångrar nog det. Il Sånna fick chansen för sent, sköt till mycket bra och hade utan tvekan haft bra chans att vinna med bättre klaff. Så här fungerar en travtränarhjärna, den tänker: Min häst ska inte sitta fast två gånger i rad. Därför körs Il Sånna i spets den här gången, så får vi se hur långt det räcker. Motståndet är hårt.

Motbuden

Främst Razor Kronos, Crane och Te Freddo Knick.

Skrällbudet

Dream out Loud har form, men ett svårt spår.

Spetsbuden

Diamond of’em är den häst som eventuellt kan lura Il Sånna på ledningen.

! Statistik­vinnaren

Te Freddo Knick.

V75-3

Loppet

3 140 meter är ju en extra krydda för att addera till spänningen. Men betyder det något taktiskt?

Tipsettan

Det är svårt att gå emot Digital Ink som han ser ut. Spåret lär dock innebära att han kommer att få jobba hårt för segern. Med Amaru Boko invändigt, och garanterat i spets, borde inte Digital Ink få något gratis. Det blir upp till bevis för Digital Ink. Vi är övertygade om att han kan visa sig bra nog att klara av det, men inte tillräckligt övertygade för att vilja spika honom.

Motbudet

Amaru Boko gjorde comeback för två veckor sedan, första starten sedan i juni i fjol. Han kunde från dödens inte rå på gedigne Francais du Gull som gick i ledningen, men han kämpade på väl och visade att han fortfarande ”har det i sig”. Nu tar han ledningen, och även om Digital Ink för dagen troligen är en bättre häst vore det otroligt förvånande om Robert Bergh inte skulle svara. Kör han för seger är det bara spets som gäller. Visst, han får en fin resa om han släpper, men i gengäld bjuder han ju Digital Ink på en sådan också i så fall. Vi ser fram emot en spännande duell.

Skrällbudet

Det blir svårare för Francais du Gull att vinna den här gången men kanske kan han hota om det skulle bli överpace på loppet.

Spetsbudet

Tveklöst Amaru Boko.

! Statistik­vinnaren

Digital Ink.

V75-4

Loppet

Kort distans och spets-och-slut?

Tipsettan

Highspeed Call hade nog inte så mycket sparat senast, men det viktigaste var att han inte behövde gå i botten. Han har nämligen en perfekt uppgift nu. Han är så våldsamt startsnabb att vi inte kan se någon annan position för honom än ledningen. Hur ska någon sedan mäkta med att slå denne excellente sprinter? Vi kan inte förstå hur.

Motbuden

Queasy gjorde en ny toppinsats senast, i samma lopp som Highspeed Call. Han är säkert lika bra som denne men det räcker nog inte ändå. Västerbo Highflyer och Rebellion är två tänkbara utmanare.

Skrällbudet

Wannabe Kemp bör få en fin resa.

Spetsbudet

Highspeed Call.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Highflyer.

V75-5

Loppet

Kallblodsloppen är sällan helt lättlösta när de bästa vilar.

Tipsettan

Hulte Magnus gör comeback. Formen är dunkel men han står perfekt inne i loppet. Vid full form håller han normalt sett undan 20 meter för Stamping och Guli Järven.

Motbuden

Vi har råd med fyra, men fyra till räknas.

Skrällbudet

Närby Kalabalik?

Spetsbuden

Någon av nummer 1, 2 och 3.

! Statistik­vinnaren

Hulte Magnus.

V75-6

Loppet

Ett mycket trevligt lopp där några av de allra bästa kan gå långt i karriären.

Tipsettan

Ready For More ser ut som en blivande kanon även om vi vill avvakta

lite med att höja honom till skyarna. Fungerar han fullt ut är han svårslagen men risken för en tung resa gör honom ändå sårbar.

Motbuden

Leif går från alla positioner. Om han kan svara ledningen utan att det kostar för mycket är han säkert sugen på det. Västerbo Carrera spänstade runt i obesvärad stil senast och duger även i det här, tuffare gänget trots ett sämre utgångsläge.

Skrällbudet

Många som kan slå till, är Mr Jäger en av dem?

Spetsbuden

Leif är snabb ut, Figaro’s Dream kanske ännu snabbare. Det är inte säkert att någon av dessa vill släppa till Ready for More som också kan öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Ready For More.

V75-7

Loppet

Här var det tajt – skiljer inte mycket mellan de bästa och sämsta, eller vi kanske ska säga högst och lägst rankade hästarna i loppet.

Tipsettan

Hur ställer man sig egentligen till Extreme Luca? Det är hårdare emot nu men han radar upp segrarna hemma i Finland och så lätt som han vinner loppen måste man tro att han duger bra även på svenska V75.

Motbuden

Super Otto räknas alltid, speciellt nu när han har bra spår. Sedan är det jämnare. Vi har väldigt mycket tagit ställning till utgångslägena.

Skrällbudet

Elles W. Fill med snäll resa och sparad speed?

Spetsbuden

Elles W.Fill och Bolt Boko är de startsnabbaste hästarna. Får vi gissa är båda villiga att släppa till ”rätt” häst. Men vem är det, vem av de bästa är först framme? Quiteanotherstory, Finish Future? Svårt.

! Statistik­vinnaren

Twitter.

Per Nicklasson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Spel

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Spel

V75

V75-tips

Trav