Trav

Toppkusken Bo Eklöf ny lärare på Wången

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Toppkusken Bo Eklöf blir ny lärare på travskolan Wången.

58-årige Eklöf blir heltidsanställd och börjar sin tjänst 11 augusti.

– Jag vill ge någonting tillbaka, säger han.

Bo Eklöf har kört över 17 000 lopp, och han har vunnit drygt 2 000 av dessa. Han är en av Sveriges mest rutinerade kuskar, och de fem senaste säsongerna har han kört in närmare 20 miljoner kronor. Eklöf har genom åren bland annat vunnit Olympiatravet, och flera kuskchampionat. Nu blir han ny lärare och stallförman på travsportens riksanläggning Wången.

”Stolta över vår rekrytering”

Eklöf kommer att ha kvar sin proffstränarlicens på Bergsåker, där han haft licens sedan 1987, och fortsätta verka som catchdriver, men i mindre omfattning än tidigare. Han börjar nu på Wången, som är centralt beläget mellan vinterstaden Östersund och skidmetropolen Åre.

– Vi är mycket nöjda och stolta över vår rekrytering. Med Bo Eklöfs erfarenheter och kompetens så stärker vi vår utbildningsgrupp på ett väldigt bra sätt. Vi vet dessutom att han varit mycket uppskattad när han anlitats för att utbilda ungdomar, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Bo Eklöf har genomfört utbildningsinsatser på Wången tidigare, bland annat inom ramen för hippoloprogrammet och KRAFT PonnyElitVeckan. Han har också haft uppdrag för svensk Travsports projekt Unga Talanger och agerat mentor till unga travtränare.

”Inte en chans få det gå ihop”

För Trav365 berättade Eklöf i början av juni att breddtravet har slagit ut hela mellanskiktet av kuskar och att det är svårt att få det gå ihop.

– Vi har inte råd att köra, vi får betala för att jobba. Vi har inte en chans att få det att gå ihop, berättade han då.

I ett pressmeddelande från travskolan Wången säger Eklöf följande, om sin anställning.

– Travsporten har gett mig så mycket och nu vill jag ge någonting tillbaka. Jag har haft förmånen att få utbilda barn och ungdomar tidigare och det finns inget bättre än att se de utvecklas. Wången har resurser som ingen annan kan matcha när det gäller att genomföra utbildningar inom trav och islandshästsport och det känns bra att bli en del av den här verksamheten, säger han.

”Utvecklar utbildningarna ytterligare”

– Jag är övertygad om att Bosse och övrig personal kommer att bidra till att utveckla våra utbildningar ytterligare. Vi står starka i dag, vilket vi ser i det ökade söktrycket till våra utbildningar, men det kräver att vi hela tiden strävar efter att bli ännu vassare, säger Jan Halberg, sportchef på travskolan Wången, i ett pressmeddelande.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!