”Han verkar ha fått mat av kidnapparna”

TRAV

Nu är Daguet Rapide tillbaka i sin box på stuteriet utanför italienska Bologna.

Hästen verkar ha fått mat av sina kidnappare, men är i behov av hovvård.

– Den italienska polisen ska ha en stor eloge som har lyckats lösa det här, säger Sievert Ingvarsson, vän till

Marco Follio, delägare i hästen.

Det var en natt i juni i fjol som stjärnhingsten Daguet Rapide försvann från ett stuteri utanför Bologna. Kidnapparna hade använt raffinerade metoder - bland annat hade man drogat gårdens hundar för att komma åt hästen.

Under lördagen återfanns hästen på en strand nära Napoli. Samma strand där man för någon månad sedan återfann den kidnappade hästen Iglesias.

– Förmodligen har kidnapparna meddelat någon att det sprungit en lös häst på stranden. Polisen har haft bra indikationer de sista månaderna på att det höll på att lösa sig, men man har jobbat försiktigt. Förmodligen kommer det att bli ett rättslig efterspel, säger Sievert Ingvarsson.

Enligt honom har ingen lösensumma betalats ut för hästen.

Klockan tre på söndag morgon kom hästen tillbaka till stuteriet efter att Marco Follio åkt och hämtat hästen med sin buss.

– Hästen verkar ha fått bra med mat när han var kidnappad, så de har inte missskött om honom. Han behöver hovvård och hästen verkar inte ha vistats ute som han skulle. När jag pratade med Marco i morse stod hästen i sin box bredvid Turbo Sund.

Eftersom man hade ett lager med fryst sperma från Daguet Rapide har man ändå kunnat fortsätta avelsverksamheten när hästen var kidnappad.

– Avelssäsongen i Italien är över. Nu ska han få komma till ro så han klarar av nästa avelssäsong, säger han.

Vad säger Marco Follio nu när hästen är tillbaka?

– Han är lättad och glad. Han köpte in sig i hästen förra året för stora pengar. Sedan gick det några månader och så stal de hästen. Det har varit en jobbig period. Den italienska polisen ska ha en stor eloge som har lyckats lösa det här.