Trav

Paret kan ta över miljardärens stall

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Elin Gustavsson lämnar jobbet som stallchef hos miljardärsstallet Stall Zet.

Nu tar Daniel Redén över – och kan få flickvännen Anna Rönning vid sin sida.

– Anna är en duktig tjej så visst är det en tanke, säger Anders Ågerup som driver företaget.

Häromdagen kom nyheten om att Elin Gustavsson lämnar hårdsatsande Stall Zet och Enköping efter flera år som stallchef.

– Elin lämnar oss för det blev en rätt så stor omorganisation då vi köpte Tommy Hannés fastighet Furuby Gård. Hon tyckte det passade bra att prova något annat och det är synd för Elin var väl inarbetad och kände hästarna bra, säger Anders Ågerup.

Rönning aktuell

Elin Gustavsson drev Stall Zet tillsammans med Daniel Redén. Nu blir det Redén som tar över ansvaret för Zet-hästarna och det är ännu oklart vilken han får vid sin sida. Men rykten säger att Anna Rönning, som är tillsammans med Daniel Redén, är på väg till Stall Zet. Rönning som firade stora framgångar under 2008 och som bland fick Helen Ann Johanssons pris på hästgalan på Rondo i Göteborg.

– Anna är en väldigt duktig tjej och det är väl inte omöjligt att det blir så. Det kan absolut vara en tanke men jag vet inte vad hon säger om det, säger Anders Ågerup.

”Måste till Stockholmstrakten för att utvecklas”

Anna Rönning, som är bosatt i Karlstad, har även hon funderat på en eventuell flytt.

– Jag har tänkt i de banorna men det blir ett stort steg för mig också. Det känns som att man måste till Stockholmstrakten för att utvecklas och drömmen vore att jag fick ta med mig några hästar från Karlstad och driva en filial där hos dem, det vore helt perfekt. Jag och Daniel ses på helgerna, men det håller inte i längden. Någon av oss måste ta steget och flytta säger, Anna Rönning till Trav365.

Stenhård satsning

Stall Zet ägs av skönhetsmiljardären Bengt Ågerup, som bland annat är huvudägare i Q-med, och hans bror Anders Ågerup. Stall Zet bedriver verksamhet bland annat med travhästar. I Dalsland, på Stränge Gård, står fölston och ettåringarna före inkörningen. I Mellerud körs hästarna in och när de närmar sig kval och start flyttas de till Giresta Farligheten, Örsundsbro.

Bröderna Ågerup har satsat stenhårt på travsporten men utdelningen har varit klen. Räkenskapsåret 2007 gjorde bolaget Brixton Medical som bedriver avelsverksamhet och tävling med hästar en förlust på 10,8 miljoner kronor. Bolaget hade åtta anställda och en omsättning på 1,8 miljoner. Tillgångarna var värderade till 31 miljoner kronor.

De bästa hästarna på senare tid har varit Milton Zet och Q.Forty Five som startat på V75.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!