”Det kändes jäkligt bra hela vägen”

Efter strulet – lättad Untersteiner vann Kalmarsundspokalen med Day or Night In

1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Johan Untersteiner med en segergest när Day or Night In vann Kalmarsundspokalen.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Det har strulat på slutet för Day or Night In.

I Kalmarsundspokalen fick Johan Untersteiner och hästen sin revansch.

– Det kändes jäkligt bra hela vägen, sa Johan Untersteiner.

Det blev en helt galen inledning på V75-6, Kalmarsundspokalen under söndagen.

V75-loppet, med 200 000 kronor till vinnaren över sprinterdistansen 1 640 meter, inleddes på 1.06,2 de första 500 metrarna efter stenhård körning mellan Sahara One och Pastore Bob.

– Det blev nästan fortkörningsböter på dem, kommenterade TV4-experten Micke Nybrink.

”Allting har blivit fel”

Efter det stenhårda tempot var Pastore Bob slagen in i sista sväng och på upploppet kunde i stället Johan Untersteiner och Day or Night In koppla segergreppet och vinna före Volstead och Örjan Kihlström med Joakim Lövgren och Jairo som trea i mål.

Och det var en lättad Johan Untersteiner som kunde räkna in en seger efter galoppstrul med hästen på slutet, bland annat finalen av OIympiatravet, där hästen var favorit till segern.

– Det har bara strulat på slutet och allting har blivit fel. Det känns skönt att bevisa att det är en bra häst, men att vi inte har haft marginalerna på vår sida, sa Johan Untersteiner i TV12.

”Kunde sitta och mysa”

Och Untersteiner fick en kanonresa i loppet med rygg bakom Volstead och Örjan Kihlström. Med det scenariot var segern mer eller mindre given för Untersteiner själv.

– Det kändes jäkligt bra hela vägen, jag kunde sitta och mysa hela vägen och tänkte hur lätt jag kunde vinna, sa Johan i TV12 och skrattade.

I vinnarcirkeln utvecklade Johan Untersteiner hur skön segern var.

– Det är härligt att hästen är tillbaka. Det har mest varit bokstäver i programmet på slutet, men han har känts fin hela tiden. Det har varit tillfälligheter, så det känns så klart väldigt skönt att vända trenden och att han kan visa hur bra han är.

Day or Night In vann på 1.10,4.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM