Wangle: ”Uppvisning från svenska duon”

V75 i Norge – med superlopp.

Då hade svenskarna stor show.

Ulf Ohlsson blev återigen kung.

I går: Hattrick på V75 spelet och fem plus och högsta betyg i samma spalt av min kollega Christoffer Wickman.

I dag: Dubbla storloppssegrar och fenomenala insatser i sulkyn igen.

Det finns bara en sak att säga. Återigen fem plus, Ulf Ohlsson.

Och så finns det bara en kallblodskung, Jan-Olov Persson. Den duon tillsammans är en mycket svårslagen kombination.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-omgången

Ulf Ohlsson: Att vinna tillsammans med Eld Rask i Norska Travkriteriet för kallblod var ren och skär magi. Trots de kraftiga problem som hästen hade under loppet så lyckades Ulf Ohlsson inte förivra sig utan körde på enorm säkerhet, bar sin häst hela loppet för att hålla Eld Rask i trav och han körde tillslut i helt rätt läge. Det är inte många kuskar i landet som hade vunnit med Eld Rask i dag. Tror inte det finns någon... Ohlsson laddade sedan om och vann överlägset med Tekno Eld. Vilken dag!

Tekno Eld: En råtalang utöver det vanliga. Jan-Olov Persson förlorade det svenska Derbyt med hästen, men tog revansch nu. Såklart var det Ulf Ohlsson som snabbt såg sin chans att ta sig till ledningen och från spets var det aldrig något snack om saken. Tekno Eld var överlägsen.

Stoletheshow: Återigen svensk succé när Marcus Lindgrens treåring vann Kriteriet. Och som hästen gjorde det. Hästen fick en vid sista sväng men spurtade fantastiskt bra upploppet ner och kunde knäcka den stora favoriten som hade fått ett alltför tufft lopp. Det var härliga glädjescener efter målgång och jag unnar Marcus Lindgren den här framgången. Hästen har mer att ge på landets travbanor.

Eld Rask: Hästen hade inte sin bästa dag, och det var inte vackert någon gång... Men, den inställning, styrka och vinnarinstinkt som hästen besitter måste hyllas. Det ska normalt sett inte gå att vinna med det loppet, den uppladdningen före och att hästen inte alls fick det att flyta. Hur bra är Eld Rask när det stämmer?

Gretzky B.R: Vinnaren av Derbyt ska såklart få vara med i den här spalten, men jag nöjer mig en ett plus. För, har kollat om loppet både en av två gånger och själva prestationen var inte märkvärdig. Men, hästen serverades det bästa loppet och gjorde vare sig kusk eller tränare besviken.

Giveitgasandgo: Fick bestämma i 14-tempo på varvet och fick i stort sett ”jogga” där framme i ledningen. Men när man skulle börja köra på hästen i slutsvängen så var det totalt tomt i tanken. Hästen var slagen på ett steg. Det var verkligen en blek prestation. Inte ens stekhete Ulf Ohlsson kunde göra något åt det...

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75