”Jag spelar för skräll modell större på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla 24 september • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Stefan Persson tillsammans med Barbaresco V.W. är en storskräll i V75-5 på lördag.
Stefan Persson tillsammans med Barbaresco V.W. är en storskräll i V75-5 på lördag.

På lördag körs V75 på Solvalla med finaler i Kriteriet och Oaks.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– I V75-5 kommer jag spela för skräll, modell större, säger Erik Pettersson, om två en-procentare.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Solvalla på lördag med finaler i Kriteriet och Oaks. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


10 500 kronor per andel

Vid förra lördagens V75-omgång prickade andelslagets Skoinfo.se in alla sju rätt. Så här gick det:

Skoinfo.se

Total vinst: 199 503 kronor

Vinst per system: 105 001 kronor

Vinst per andel: 10 500 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.30 fredagen den 24 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Kriteriet känns rätt så öppet i år. Men en häst sticker ut, tycker jag. När sedan snacket går i dur så har jag valt att spika 3 Franscesco Zet (V75-6). Tävlar hästen hela vägen så tror jag att det blir seger. En ganska så säker sådan. Jag tror till och med att han kan vinna utvändigt om ledaren.

Miljonrensarna

12 Sourire Frö (V75-2) har gått riktigt bra i den nya regin. Spåret är kallt, men motståndet hanterar han. Åtta procent.

2 Bowling el Mar (V75-3) är en bra häst som gått riktigt bra tider. Har stor respekt för Daniel Wäjersten som gör stor succé. Här kan hästen få rygg på ledaren eller ett fint lopp därframme. Farlig då. Sex procent.

9 Cash Cowboy (V75-7) ser ut att bli väldigt glömd den här gången. Var ett målfoto från segern senast. Bäst bakifrån!? Tre procent.

Tänk på att...

… det är en toppomgång på Solvalla med superhästar rakt över.

… normalt så vinner 4 Admiral As (V75-1). Man får följa spelutvecklingen och ta ett beslut under lördagen om hästen ska spikas eller ej. Går den upp mer i procent, från 76 procent i skrivande stund, så kommer jag att betala för fler. Men det är V75-1 och många spelare kommer att gardera, så kanske sjunker?

… Oaks (V75-4) är vidöppet. 10 Glamorous Rain är en speedkula som det ändras lite på. Kanske får loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Jag har verkligen fallit för 1 Senorita Tokio (V75-4). Den här Southwind Frank-dottern verkar ha ”allt” man behöver som en bra travare. Hon är startsnabb, stark och har rätt inställning. Dessutom väldigt reglerbar, det är ju inte rollkaraktären Tokio (Tokyo) i serien ”La Casa de Papel” som hästen väl (?) är döpt efter. I försöket fick hon en fin resa, men avgjorde säkert med sparade krafter. När några av motståndarna verkligen fick gå i botten, så fick hon lite vilsammare lopp. Dessutom ”vann” man lotten och fick välja spår 1. Rapporterna från stallet kring veckans jobb är positiva. Spets och slut i ett stenhårt Oaks fyllt med topphästar.

Miljonrensarna

Tävlar 4 Admiral As (V75-1) på en normal nivå och håller sig i trav är loppet slut. Men det är spel vi håller på med och nu knackar hästen på dörren upp emot 80 procent. Visst, hästen kanske vinner 8/10 lopp om man v e t att hästen är frisk och går felfritt, men det är inga maskiner och allt kan hända. Det lockar att gardera, då främst med 5 Rackham. Elva procent.

I V75-5 kommer jag spela för skräll, modell större. Gillar alla bakspåren, men lyfter fram 11 Barbaresco V.W. som har superform samt 10 Pre Calculated. Missa ej! En procent på båda.

12 Kurri Jari Boko (V75-7) är bra för den här klassen och har toppform. Spåret är totalt iskallt. Men rygg på 11 One Kind of Art sista varvet är inte fel. vik ut och vinn med ett morrhår, Skoglund. Sex procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla och finaler av Oaks och Kriteriet på en och samma V75-kupong. Magiskt!

… Roger Walmann har anmält sin 3 S.G.Kingstone (V75-2) med barfota och amerikansk sulky. Intressant OM det blir så.

… Daniel Redén låter väldigt nöjd med 3 Franscesco Zet (V75-6) i Kriteriet. Det blir barfota bak och rycktussar nu. Ska vara favorit!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

4 Francesco Zet (V75-6) har sprungit och sovit i loppen och när han väl vaknat har han alltid spurtat riktigt vasst. Man hör att det är en häst som både Örjan Kihlström och Daniel Redén håller högt. Han var bra i uttagningsloppet och vann på ett bra sätt, jag tror han bara blir bättre och man har tänkt att köra barfota bak och med rycktussar vilket känns som två väldigt intressanta ändringar. Jag tror han bara är bäst och vinner!

Miljonrensarna

2 Bowling el Mar (V75-3) har gjort det bra på slutet och näst senat avgjorde hon enkelt till slut. Hon har ett bra spår och är garanterad en bra resa på innerspår vilket är ett plus den här helgen. Med rätt lopp tror jag hon kan slå till. Daniel Wäjerstens stallform är på topp. Sex procent.

9 Cash Cowboy (V75-7) lät det bra på senast efter paus och han gjorde ett bra lopp som tvåa. Han borde gå framåt med loppet i kroppen och visst är han bra i ledningen, men jag tycker bakspåret inte behöver vara fel. Det ser ut och bli bra tempo från början vilket bjuder in bakspårshästarna och jag blir inte förvånad om han blåser ner allt till slut. Tre procent.

Tänk på att...

… Solvalla bjuder på toppsport med V75-finaler och finaler i Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium.

4 Admiral As (V75-1) har en bra chans på förhand och det är jag medveten om, men det är spel och till 80 procent vill jag testa att fälla.

2 Parker (V75-2) är nedstruken till innerspår vilket är ett minus, borde vara hälften så lite spelad.

4 Mateo de Reve (V75-5) ser ut att få överta ledningen av stallkamraten 2 Iwan Boko och är min tipsetta, en rolig tvilling kanske?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

11 One Kind of Art (V75-7) stod för en ruskig avslutning senast på Bollnäs, klockan sa 09.5 sista varvet, smått sjukt att man vann. Lite tempo på loppet så kommer man längst ut i banan och jag blir inte alls förvånad om han är först i mål. Bike och barfota runt om. Streckad på 21 procent och är inte ens favorit i dagsläget. Jag spikar!

Miljonrensarna

5 Saga Doc (V75-3) gjorde ett overkligt upplopp senast där hon avslutade snabbt i spåren till en tredjeplats. Det loppet gav mersmak och är given på kupongen. Sex procent. Kör i tid Troels!

12 Great Skills (V75-4) var nyligen favorit till att vinna Svenskt Trav-Oaks 2021. Läget är så klart iskallt med bricka 12 men jag vet att kusken Per Lennartsson gillar denna märr otroligt mycket och jag tycker årets upplaga ser öppen ut. Sju procent.

10 Pre Calculated (V75-5) höll bra som tvåa i senaste starten efter ett tufft lopp, en procent är småintressant. Denna klass I-final är öppen. Går som senast med bike och skor runt om.

Tänk på att...

… det är ruggig sport på Solvalla denna helg med dubbla V75-omgångar.

… Kriteriet (V75-6) är väldigt öppet 2021 med många nervösa ägare och tränare, jag kan bara säga en sak: lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

11 One Kind of Art (V75-7) med Oskar J Andersson har ånyo lottats till spår 11. Jag tror inte det spelar någon roll, ekipaget vinner och spikas.

Det är en oerhört öppen Oaks-final (V75-4) i år men jag väljer att spika mig ur det loppet. Jag är helt inne på att 1 Senorita Tokio med Ulf Ohlsson får en kanonresa. Ledningen eller vinnarhålet gillas.

Miljonrensarna

I Kriteriet (V75-6) väljer tränaren Svante Båth att plocka av alla skorna på 10 Mellby Jinx, det förvaltar superkusken Erik Adielsson på bästa sätt. Fem procent.

2 Iwan Boko (V75-5) har avslutat ruskigt fort från usla lägen de senaste två starterna. Nu har han startspår 2. Bara streckad på sex procent, kan vinna.

Tänk på att...

… hålla utkik på vädret då Solvallas bana inte alls gillar regn i massor.

… det är en makalös prestation av tränaren Timo Nurmos att ha så många försöksvinnare i Kriteriet och Oaks, dessutom såg samtliga bländande ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Admiral As (V75-1) hade lekstuga på V75 senast när han vann helt överlägset trots att han startade från spår tolv. Han kan öppna bra bakom bilen och om han bara sköter sig kommer han tidigt sitta i ledningen och det underlättar så klart vägen till seger ytterligare, även om han ska ses med toppchans oavsett position.

1 Senorita Tokio (V75-4) är obesegrad efter fyra starter och hon utvecklas verkligen på helt rätt sätt. Hon såg lysande ut senast när hon avgjorde över upploppet mot Great Skills och nu är det läge att spänna bågen och testa i ledningen. Möter flera riktigt vassa konkurrenter men hon är helt klart hästen att slå för övriga.

Miljonrensarna

12 Sourire Frö (V75-2) är under en väldigt spännande utveckling och han hade verkligen otur i Kriteriekvalen. Han såg riktigt bra ut och hade enkelt tagit sig till final om det hade löst sig med en lucka till slut. Nu får han jaga revansch här i stället och även om utgångsläget inte blev det roligaste ska han räknas tidigt. Åtta procent.

Tänk på att...

2 Parker (V75-2) är långsam från start och missgynnas av strykningen på Double O.Seven.

3 Francesco Zet (V75-6) ser ut att ha den högsta kapaciteten av hästarna som startar i Kriteriefinalen, men han är också knepig och varit väldigt loj under loppen. Är han på hugget hela vägen vinner han förmodligen.

11 One Kind of Art (V75-7) spurtade strålande senast och det ser ut som det kan bli väldigt hård körning från start, vilket skulle gynna bakspårshästarna. Med rätt ryggar under vägen kommer han spurta sylvasst på nytt.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 Admiral As (V75-1) gjorde det riktigt bra senast och trots ett svårt utgångsläge kunde han vinna ganska enkelt. Lär bli svårstoppad här trots bra motstånd.

1 Senorita Tokio (V75-4) är fortfarande obesegrad efter fyra starter. Gick i mål senast med mycket sparat. Har fått ett önskespår och lär laddas.

Miljonrensaren

9 Ninepoints Lasse (V75-6) har lottats till ett passande smygläge, och hittar han rätt ryggar, samtidigt som det blir tempo, lär han fälla en del till slut, säger William Ekberg i Stall Jörgen Westholm. En procent.

Tänk på att...

… V75-omgången bjuder på STL-finaler, Svenskt Trav-Oaks (V75-4) och Svenskt Trav-Kriterium (V75-6) när Solvalla står för värdskapet.

… det är många spännande lopp och som vanligt får man luta sig emot Örjan Kihlström som startar med en del vinstchanser.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på lördag. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!