Mejla

Micke Nybrink

”Kolla senaste starterna – en jätteskräll på V75”

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 22 januari på Färjestad • Jackpott 49 miljoner

Japiro Queen är en jätteskräll på V75.
Japiro Queen är en jätteskräll på V75.

TRAV

Rolig omgång från Färjestad med jackpott.

Livet är inte så värdelöst, jag skrapar bilen och flinar fånigt.

Glömt är förra veckans magplask.

Ska det sprickas är det lika bra att göra det ordentligt.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Men jag fortsätter med taktiken att spela baktunga system. Den här veckan blir det inte lika fullt ut – omgången är som den är, Flexibel är mitt mellannamn. Men på Färjestad är det som i Gävle, kort upplopp (177 meter) och dessutom inte jättebra med innerspår bakom bilen.

Rådet till kuskarna blir att köra sig till en bra position, inte såsa kön för länge. I cykelsporten (jag är en nörd där också) säger man ”se för fan till att sitta högt”, alltså inte för långt ner i klungan. När det händer grejer är du körd i så fall.

Då ringer alla spelklockor

V75-1: Jaha, vem spetsar? Den frågan är öppen men jag vet att Pere Ubu inte är startsnabb, han detonerar bakom bilen. Tänk Ben Johnson ur startblocken i OS-finalen på 100 meter 1988, så snabb. Pang.

Sen är frågan om han hinner förbi Bravo Sabotage som också är högexplosiv, liksom Erik Adielsson, bäst i världen på att ladda? Så jag garderar med tuffingen Kimi di Quattro och Anchor Man. Ja, det är fel distans och läge för Anchor men han körs för första gången av Magnus Djuse och då ringer alla spelklockor.

Killen får snurr på vad som helst och kör helt utan respekt, smågalen.

V75-2: Queen Ratzeputz med lopp i kroppen har bra chans, såklart. So Superb verkar inte bli så mycket spelad (skumt nog) men är glödhet, insatserna är strålande. Superskrällen heter Japiro Queen, kolla på hennes två senaste. Eller hur?

V75-3: Guldsoppa med frågetecken. Ble du Gers får som bäst fjärde inner och ryker på det medan Disco Volante har svikit mig för många gånger nu. Jag har gjort slut med honom. Nej, Lucifer Lane öppnar bra, tar rygg ledaren eller kör i spets (om Disco hoppar) och vinner. Värst emot är sjukt nog Ragazzo da Sopra och Hazard Boko.

V75-4: Buska Blyg och Lome Storm är givna men inga vi ska ge förtroendeuppdrag. Båda kan svika när som helst, båda kan krossa allt.

Så jag tar med Sundbo Komet som ser ut att vara i sitt livs form, satt fast på V75 senast och kanske kan fronta? Ja, han är också osäker.

Lägg av, leta inte fel på min sexprocentare.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Toppchans

V75-5: Enkel match, Global Classified körs mot ledningen och kan väl inte förlora sen? Kanske han kan men toppchans är det i alla fall. Insatsen på V75 senast räcker och blir över.

Spik.

V75-6: Två bössor med bakspår men samtidigt klickar de titt som tätt, Amalencius B.B. och Hannibal Face. Om ni har starka nerver och slut på deg – chansa med två hästar. Jag spelar baktunga lappar och pepprar trallande lappen. Habrik Am, stall Walmann, två procent? Ja tack. Sveriges formstarkaste stall.

V75-7: Ett kanonbra lopp över lång distans avslutar och jag drar till med Innovation Love, lite av en chansning. Hästen gillar distansen och behövde loppet senast. Maestro Crowe är en profil med sin enorma styrka och det kan bli mos, bara han får smälla på dem i tid.

Miljonhästen är Baritone Artist som inte kan undvika rygg på ledaren.

Spets, släpp, smit ut, slut?


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


1. 3 Japiro Queen (Färjestad, V75-2)

Knallform, ospelad, gillar skor. Miljonskrällen.


2. 5 Sundbo Komet (Färjestad, V75-4)

Fastlåst på V75 senast, aldrig varit bättre. Varning.


3. 5 Baritone Artist (Färjestad, V75-7)

Spetsar, släpper, smyger, smiter ut. Livsfarlig.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3, 5, 4, 11 (2, 1)

V75-2: 6, 8, 3 (15, 12)

V75-3: 2 Lucifer Lane (4, 8)

V75-4: 5, 3, 11 (6, 9)

V75-5: 4 Global Classified (3, 1)

V75-6: 12, 10, 6, 4, 1, 3, 9 (5, 7)

V75-7: 9, 12, 10, 6, 5, 4 (8, 11)

1 512 rader/756 kronor


Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

Jackpott 49 miljoner: ”Farlig att nonchalera”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink