V75-tips

Jackpott 44 miljoner: ”Årets bästa skräll?”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla 27 november • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Magnus A Djuse och S.G.Kingstone är ett av skrälltipsen på V75.
Magnus A Djuse och S.G.Kingstone är ett av skrälltipsen på V75.

TRAV

Sju system prickade in alla sju rätt på V75 förra lördagen och 18 system sate åtta rätt på V86 i onsdags – dock till låg utdelning.

På lördag är det STL-finaler på Solvalla med 44 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Jag har en av årets bästa V75-skrällar, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Solvalla på lördag. Spelstopp: 16.20. Omgången kryddas med 44 miljoner kronor i jackpott.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Lyssna på senaste avsnittet i spelaren nedan.

BJÖRNKOLLEN TV: Björn Goop synar lopp för lopp. Se klippet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Satte skrällspiken på V75

I Skrällkollen inför förra lördagens V75-omgång tipsade Erik Pettersson om skrällen Ideaal – som spik. Vid publicering var den bara streckad på nio procent och vann i V75–1. Mattias Karlsson var inne på Rackham som motbud till Sweetman i V75–7 – ett motbud som också gjorde jobbet.

Vid lördagens V75-omgång gav sju rätt 6 000 kronor. Följande sju system prickade in alla rätt: Travklubben Special, Sportbladet Super, Lipovac x3, Erik Pettersson Exklusiv, Travklubben Exklusiv, Petterssons Lilla och Sportbladet TV-system.

Vid onsdagens V86-omgång gav 8 rätt låga 2 500 kronor i vinst. 18 system i andelsslaget prickade alla rätt.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 13.34 fredagen den 26 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

10 Prosecco (V75-2) har verkligen övertygat på slutet. Senast gick hästen med skor, men pulvriserade ändå motståndet. Då var det första gången med jänkarvagn och i den såg hästen ut att trivas förträffligt. Nu rycker skorna och som jag läser loppet blir det lite körning därframme om positioner. Sen styr nog Adrian på – om det går för sakta. Det kan alltid strula från bakspår, men det är lämplig procent på Prosecco, än så länge. Litar på att Adrian löser det här och förbeställer lite italienska bubblor.

Miljonrensarna

V75-3, Gulddivisionen, är lurig den här helgen. Och fantastisk spelmässigt. Det är ju ingen kioskvältare, men under tio procent på 4 Gareth Boko, måste vara för lågt. Senast såg hästen formstark ut igen. Det var längesen. Nio procent.

8 Ava (V75-4) är inte alls så tokig och tyckte att hon gick bra över mållinjen senast. Det här är ett jämnt lopp och det kan hända lite vad som helst. Claes Sjöström upp nu kanske kan få henne att vakna till lite ytterligare. Pass upp! Tre procent.

3 Admiral As (V75-5) blir på tok för stor favorit. 1 Algot Zonett är bra och Wäjersten klurade på något stängt huvudlag. Låter som ljuv musik i mina öron. Är en riktigt bra häst! Fem procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla och jackpott på V75 – totalt 44 miljoner kronor att spela om.

… Björn Goop har siktat till det här loppet med 5 Mellby Free (V75-1). Nu ryker skorna runt om!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Vid första kollen var han överspelad och illa ute från spåret. Men ju mer jag grävt i V75-7 i allmänhet och kring 1 Bugatti Miles i synnerhet – så är hästen nu min knappa spetsfavorit. I förra regin, Per Nordström, var hästen riktigt snabb ut. Men gick då med helstängt huvudlag. Det känns som att Örjan Kihlström känt lite startsnabbhet i hästen, vad man kan se i arkivet, men sedan valt att ta upp medvetet - varje gång. Nu åker bajken på för första gången hos Redén och man kommer ändra lite för att få honom snabbare från start. Det låter även väldigt bra från Daniel som säger att träningsrundorna är grymma nu. Kihlström är lurig och säker i såna här lägen – han vet vad som gäller – i ledningen är det slut och därav går jag rakt ut på hästen till lagom procent.

Miljonrensarna

V75-1 är ett roligt spellopp. Jag tror mest på 6 Kali Smart – men kan se att det blir något ”tok” här. 7 Dear Friend såg fin ut senast. Kan fälla vem som helst vid rätt dag och rätt löpning. Jag målar nog på, på det reducerade systemet och viktar insatserna. Sex procent.

V75-2 är klass II. Där krävs det inte mycket för att det ska hända något. 12 Ture L.A. var favorit när han vann sitt försök. Nu jätteskräll. Läget är skräp, men det kan bli lite bra ryggar här. Alldeles för lite spelad åtminstone. Fyra procent.

1 Xanthis de Roi (V75-6) har gått strålande hos Wäjersten. Lite segare senast, men nu har Daniel trimmat på rejält inför finalerna. Han är snabbare ut än vad folk tror och i min bok får han rygg på ledaren på 2 Gooner. Löser det sig så blir det inte kul för övriga. I förra V75-finalen var hästen hemskt bra, då han avslutade med 1.10 sista 1 000 metrarna, i andra- och mestadels i tredjespår. Jobba klaff – då får vi betalt! Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla. Det bästa som finns i travväg, enligt mig. Bra hästar, tränare och kuskar kommer från hela Sverige och det brukar bli rejäl körning i loppen. Fantastiskt!

… det även är jackpott den här lördagen. 44 miljoner kronor totalt att spela om. Det blir inte bättre!

… det blir första gången med barfota och jänkarvagn i kombination på 10 Prosecco (V75-2) den här gången. Adrian är uppåt och det kan även bli första gången med helstängt huvudlag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

6 Kali Smart (V75-1) tar jag ställning för i inledningen. Hon kan vinna med fler olika scenarion, antingen ledningen tidigt eller få rygg på en Hevin Boko som håller ett jämnt tempo. På upploppet blåser hon ner allt!

Miljonrensarna

6 Ottilia Fri (V75-4) har visat mycket fin form på slutet och kan få en välförtjänt seger snart. Varför ska den inte komma nu med rätt resa? Sex procent.

4 Emoji (V75-5) tror jag kan slå storfavoriten 3 Admiral As om denne är sämre eller gör bort sig. Säsongen har varit lång och det finns ett scenario där Emoji hittar till ledningen – då är han intressant. Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler där det brukar köras lite mer i loppen, en jackpott kryddar omgången.

10 Prosecco (V75-2) har övertygat på slutet och kanske bara är bäst i lägsta klassen.

… Wäjerstens duo 1 Xanthis de Roi och 2 Gooner (V75-6) sticker ut.

1 Bugatti Miles (V75-7) ska gå med jänkarvagn och jag blir inte förvånad om Örjan Kihlström leder unt om i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

6 Kali Smart (V75-1) har verkligen levererat från sin bästa sida under denna säsong. Stall Kolgjini, med Adrian i spetsen, är lyriska inför lördag och tror även man kan vinna den tunga vägen. Jag gillar snacket och vi öppnar omgången med en spik. 24 procent får ses som en bra jackpottspik.

2 Gooner (V75-6). Allvarligt talat: vad var det för spurt senast på V75 från Eskilstuna? Om ni ej sett det, kolla! Daniel Wäjersten går från klarhet till klarhet och med dessa perfekta förutsättningar tycker jag det är en sund spik.

Miljonrensarna

6 Global Adventure (V75-3). Månen ska ner? Två procent tycker jag är en rolig skräll. Går alltid hela vägen in i mål. Rätt favorit är dock 5 Brother Bill som är spelad till 29 procent..

6 Ottilia Fri (V75-4) avslutade vasst senast på Eskilstuna och slutade tvåa. Är speedig och given på min kupong till sex procent.

4 G.K.Justus (V75-7) är bättre än vad procenten säger, fem procent är i underkant. Barfota runt om och vanlig vagn. Jag tycker favoriten 7 Parker blir överspelad, någon gratisledning blir det inte som senast på Jägersro.

Tänk på att...

… det är jackpott på V75. 44 miljoner kronor väntas landa hos en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Kan aldrig tänka mig att Björn Goop svarar ledningen i V75-3 med 3 Diamanten när den skoningslöse kusken Jorma Kontio ställer frågan med 5 Brother Bill. Spets och slut. Spik.

Vad ska man säga om Daniel Wäjersten? Oerhört skicklig tränare räcker inte. I V75-6 vinner favoriten 2 Gooner hur enkelt som helst.

Miljonrensarna

2 S.G.Kingstone med Magnus A Djuse i sulkyn kan vara en av årets bästa skrällar. Barfota och bike. Tre procent tackar vi för.

Rygg på ledaren för 1 Simb Zacky (V75-2) kan väl bli hur bra som helst till fina två procent, kan vinna.

Tänk på att...

… det är sista barfotastarten i år på V75. Många av hästarna går till vintervila efter en lång säsong.

… de senaste två åren har det givit hög utdelning på finaldagen.

… det är galopp emot omgångens största favorit 3 Admiral As (V75-5). Men såg han inte lite trött ut i sista starten? Alla kan förlora.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Jackpottlapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Prosecco (V75-2) har övertygat stort och radar upp fina insatser. Senast vann han överlägset och gången innan spurtade han väldigt vasst efter en perfekt resa. Han tål att göra jobb själv under slutvarvet och det låter riktigt bra från tränaren om hur han sköter jobben. Nu blir det dessutom barfota runt om.

2 Gooner (V75-6) avslutade väldigt starkt senast efter ett slutvarv i spåren och han visade att formen håller i sig. Han har dragit ett bra utgångsläge då han är snabb ut och som jag läser loppet sitter han tidigt i ledningen. Därifrån blir han inte enkel att besegra och det känns som en mycket stark spik på kupongen.

Miljonrensaren

11 Princess Kloster (V75-4) var sjuk i senaste starten men rapporteras träna fint. Hon har annars gjort flera fina lopp i år utan att ha vunnit, men första fullträffen borde komma när som helst. Hon kan öppna snabbt och hittar hon ett vettigt slagläge kan hon fälla allt till slut. Ska streckas mycket tidigt i ett öppet lopp.

Tänk på att...

… omgången kryddas med en jackpott och det beräknas finnas 44 miljoner i sjurättspotten.

5 Mellby Free (V75-1) har siktats mot det här loppet och nu rycker man skorna. Hon har en bra chans att komma till ledningen och får hon sedan bestämma lite är det en bra segerchans.

3 Admiral As (V75-5) är klassen bättre än sina konkurrenter och från ett perfekt utgångsläge blir han mycket svårslagen. Det finns en liten galopprisk, men Örjan Kihlström kan köra med lite marginal och ändå vinna loppet. Jag räknar med att man löser uppgiften och spikar.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

10 Prosecco (V75-2) var väldigt fin senast på 1.08,8/800 och är under fortsatt utveckling. Hästen har inget emot grovjobb. Maxas nu i balans och utrustning. I ett öppet lopp är det hästen att slå.

3 Admiral As (V75-5) är en topphäst som fortfarande står billigt inne i sin klass. Felfri övertar han ledningen och därifrån blir han svårslagen.

Miljonrensaren

6 Zenato (V75-7) kommer med flera fina prestationer i raden. Formen sitter där och från ett bra utgångsläge kan han få en bra position för att skrälla. Tio procent.

Tänk på att...

… V75 avgörs på Solvalla på lördag med STL-finaler och 44 miljoner kronor i jackpott. Eftersom det är finaler så bjuds det på många jämna och fina lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på lördag. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-PODDEN: ”Som ett barn vid jul – vilka speldrag vi har”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar