Skrällkollen V75

Vi jagar 82 miljoner – här är superskrällarna

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför nyårsaftons V75:a på Axevalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

Worrywart tillsammans med Rikard N Skoglund är en tidig skräll på V75 på nyårsafton.
Worrywart tillsammans med Rikard N Skoglund är en tidig skräll på V75 på nyårsafton.

TRAV

Laddningen är total. Finalen av V75 Winter Burst når sitt slut på nyårsafton med en multijackpott. I skrivande stund ligger den på 82 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat startlistorna. Här är spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Den tidiga skrällen är Worrywart som man inte får missa, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Multijackpott på nyårsafton 82 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På nyårsafton, torsdagen den 31 december avgörs V75 på Solvalla. Det är även finalen av Winter Burst där en multijackpott ligger i potten. I skrivande stund är den uppe i 82 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Omgången har spelstopp på torsdag klockan 15.00


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden Spets & Slut”. [Extern länk]


Vid tisdagens V75-omgång på Ålborg prickade Sportbladets TV-system in alla sju rätt. Vinsten per system landade på 37 356 kronor. 78 andelsköpare fick tillbaka 3 586 kronor netto per andel.

Sportbladets experter har synat nyårsaftons V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 15.27 onsdagen den 30 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det ser ut att bli ett rejält tryck från start- och i hela loppet i V75-5. Det lär laddas på alla håll och kanter och jag hoppas nästan att André Eklundh, bakom min spikidé, tar det lite piano från start med 2 Uncle Töll. Låta övriga köra rommen av sig – för att sedan kliva in i handlingarna och avgöra på ren klass och styrka över det långa upploppet. Han var riktigt rejält utvändigt om ledaren senast och ser ut att hantera skorna okej. Jag spikar här.

Miljonrensarna

13 Alfredo Sauce (V75-1) är inte så dum och nu blir det första rycktussar på. Det är en hemmahäst som säkerligen är lite extra vässad. Ny, offensiv kusk, nu och det skulle kunna vara en chock redan i inledningen. Noll procent.

1 Amigo Racer (V75-7) har riktigt bra form. Med en smygare så... Tre procent.

Tänk på att...

... det är ett enormt läge att spela på V75. Spelbolaget ATG har fonderat pengar länge och vi har en multijackpott att spela om. Omsättningen kommer att rusa i höjden och många kommer vara med i jakten på den enorma potten.

... varken Björn Goop eller Örjan Kihlström är på plats på Axevalla och kör på V75. Dessa herrar är extremt duktiga och brukar ta hem ett par avdelningar vardera. Deras frånvaro försvårar det hela än mer.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag har stark feeling för 11 Tullibardine Boe (V75-1) direkt när jag såg listan. Jag vet att kretsen kring hästen siktat hit och förra loppet skulle mest vara ”ett lopp i kroppen”. Hon gick en ruggig långsida då och bör vara i form till det här loppet. Hon kan öppna i volten och borde sitta bra på det. Jag ser det som en toppchans direkt.

Miljonrensarna

Jag bjuder på några hästar man inte får missa på nyår. 7 Worrywart (V75-2) borde bli hårt spelad, men kanske kan bli lite tappad på förra insatsen. Spåret gör att hästen lär tappa från start, men han är stark som brännvin och det långa upploppet är gynnsamt. Två procent.

Varnar även för 14 Leon Zon (V75-2), i samma lopp. Spurten var mycket fin senast och det är enklare emot nu. Läget är ju inte optimalt, men med lite hjälp på vägen spurtar hästen sylvasst – igen. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är multijackpott på V75 den här omgången så räkna med enorm omsättning och en brutal påse pengar att spela om. Spelläge är lite uttjatat, men nu ska man in i luckan – om man någon gång ska.

... 5 Awesome Kronos (V75-2) är en kapabel, men knepig häst. Lär bli hårt betrodd på senaste segern och att han gick bra med skor, samt är den trolige ledaren. Men jag aktar mig.

... bajken åker på 8 Digital Eye (V75-3).


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

11 Grainfield Aiden (V75-7) var tillbaka i Sverige näst senast och gjorde då ett starkt lopp. Han fick stå emot hårt tryck och fick ge sig mot en smygkörd häst. Senast fick han ett tufft lopp i tredjespår, ner utvändigt om ledaren och sedan blev han trött till slut. Jag tror att han bara blir bättre med loppen i kroppen och Hannu Korpi låter fortsatt nöjd med honom och tror på en bra prestation. Lång distans är inget problem och han går ner klass till den här starten. Hannu Korpi får ta sig ut och klaffar det lite under vägen tror jag chansen är god till seger.

Miljonrensarna

1 Gone With the Wine (V75-4) är en segerlös herre som jag tror kan ta sin första seger den här gången. Han var bra som tvåa senast och gången innan spurtade han starkt. Han har ett bra utgångsläge och jag är inne på att han kan vara ledaren av loppet. Tränare Anders Wolden Lundström har bra form på stallet och skulle det stämma tror jag han kan skrälla till tre procent.

9 Sharp Dream (V75-6) gjorde debut för Johan Untersteiner senast och var godkänd. Jag tror att hon kommer vara ännu bättre med loppet i kroppen och den här gången har hon bra ryggar från start. Kan Peter Ingves hitta en bra position blir hon farlig till slut. Tre procent.

Tänk på att...

... Winter Burst går mot sitt slut och vi har kommit till Axevalla där multijackpotten ska delas ut.

... 10 Galileo Journey (V75-2) kommer bli betrodd. Katja Melkkos stall har haft sjukdomar på slutet och fler hästar har underpresterat. Stort frågetecken för formen.

... 1 Dark Roadster (V75-5) är ruskigt snabb bakom bilen och har säkert siktet inställt på att leda runt om, men 2 Uncle Töll blir en tuff utmanare. Han har hög kapacitet och ska räknas tidigt.

... Sylvesterloppet (V75-7) ser mycket roligt ut på förhand. Ett spelvändligt lopp att avsluta året med och jag har min vinnare klar. Hoppas på fler sådana lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Det är inte helt enkelt att hitta spikar denna omgång men jag gillar vad jag sett på slutet av 1 Dark Roadster (V75-5). Han kommer med två raka segrar och är mycket snabb från start. Kort distans igen passar utmärkt och jag tror Oskar J Andersson leder det här runt om.

Det finns gott om chansspikar och kanske får 12 Grainfield Aiden (V75-7) sätta nosen först nu.

11 Tullibardine Boe (V75-1) svarade för en heroisk långspurt senast på Solvalla och utmanade en så bra häst som Timo Nurmos Chicharita. I avsaknaden av denne så blir jag inte förvånad om Richard L Jansson flyger fram den sista biten och sätter nosen först.

Miljonrensarna

3 Blue Frontline (V75-3) svarade för en riktig styrkedemonstration senast och ska enligt amatörtränaren vara ännu bättre nu. Distansen är inga problem då hon är stark och jag vill inte spela utan henne på mina kuponger, trots att hon är enda stoet i fältet. Fyra procent.

Tänk på att...

... årets sista dag är också finalen av ATG:s satsning Winter Burst. Det blir väldigt mycket pengar att spela om och skrällbanan Axevalla står som vanligt som värd.

... det inte går att tala om Axevalla utan att nämna det långa upploppet som mäter 227 meter.

... fyra avdelningar har med 15 hästar och tre med 12 gör denna speldag mycket svårlöst.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på nyårsafton med start klockan 13.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (V75 i sista stund):

Spikarna

1 Zeta Kronos (V75-6) var riktigt bra i senaste starten där hon efter en tuff inledning ändå hade mod att gå ifrån till en väldigt enkel seger. Nu ser det ut som det blir ledningen igen och levererar hon sedan en liknande insats blir hon svårslagen.

1 Dark Roadster (V75-5) har sett helt lysande ut vid sina två senaste segrar. Drog drömspåret och är han lika fin den här gången så blir han inte lätt att komma till tals med. Han är otroligt startsnabb och har en bra chans att leda hela vägen.

Miljonrensarna

6 Pacific Kingdom (V75-3) är väldigt rejäl och han har även visat att han kan öppna bra bakom bilen, så han bör hamna fint till härifrån. Kan bli tuff att stå emot och han känns väldigt intressant tillsammans med Rikard N Skoglund i vagnen! Åtta procent.

Tänk på att...

… det är ett riktigt bra spelläge på V75 då multijackpotten ska delas ut. Det är minst 82 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

... spelstopp på nyårsafton är klockan 15.00.

… omgången avgörs på Axevallatravet som har Sveriges längsta upplopp, 227 meter.

14 Leon Zon (V75-2) avslutade strålande ­senast och det kan vara dags för seger nu om det löser sig bra från det lite luriga utgångsläget.

11 Grainfield Aiden (V75-7) är rejäl och kan bli svår att stå emot i nyinstiftade Sylvesterloppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Satte sju rätt på V75 – gav 37 000 per system

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skrällkollen V75

V75-tips

V75

Trav

Hästar