Profilen om hyllade tv-debuten: ”Lite nervöst”

Kusken Peter Ingves nya roll – expert i travsändningarna: ”Jag vill gärna fortsätta” • Tillbaka efter utmattning: ”Vågspel”

Publicerad 2024-07-08

Peter Ingves och Göran Borgås i V75-sändningarna från Halmstad.

Peter Ingves har i flera år kämpat med psykisk utmattning och genomgått flera operationer i munnen.

Under våren gjorde han comeback efter en lång timeout.

Nu gör han succé som expert i trav-tv.

– Det är många som hört av sig och tyckte att jag skötte mig bra, säger 64-åringen.

Kuskproffset Peter Ingves har under sin karriär vunnit mängder av storlopp, bland annat de allra mest prestigefyllda årgångsloppen för de tre- och fyraåriga hästarna: Kriteriet och Derbyt.

Genom åren har Ingves setts som en glad, sprallig person som alltid bjudit på sig själv, med den ständiga glimten i ögonen.

Men för några år sedan vände måendet och det konstanta leendet avtog då han drabbades av utmattning och tvingades till en lång time out från travet.

”Man får känna av kroppen”

När väl comebacken var avklarad slogs benen undan en gång till då Peter fick stora smärtor i munnen med flera operationer som följd.

I år efter ännu en återkomst har han kört 63 lopp och vunnit två av dem.

– Jag får inte lika många styrningar längre och det är väl delvis mitt eget fel då jag inte åker överallt. Men det gäller fortsatt att inte ta på sig för mycket med tanke på mitt utmattningssyndrom. Det är hela tiden ett vågspel. Man får känna av kroppen, säger han till Trav365.

I samband med torsdagens V75-tävlingar med miljonloppet Sprintermästaren dök Peter upp på hemmabanan Halmstad.

Inte som kusk utan som tv-expert i TV12:s direktsändning.

Tillsammans med referenten Göran Borgås lotsade han tittarna genom programmet V75 Direkt.

– Borgås är skitbra. Han är snabb i tankarna och det kändes bra att honom bredvid. Jag försökte att inte överdriva utan att vara sansad. Men visst var det lite nervöst, det var ju ändå första gången för mig. Men i det stora hela tycker jag det blev bra. Egentligen trivs jag bäst på banan men det här var en rolig upplevelse, fortsätter Ingves.

Peter Ingves.

”Vill gärna fortsätta”

Kan du tänka dig att fortsätta i tv om frågan ställs?

– Jag vill gärna fortsätta och det har jag meddelat dem. Om jag skulle få frågan igen, då skulle jag tacka ja. Men jag vet att det är många om budet.

Vilka reaktioner har du fått efter tv-debuten?

– Det kändes bra och det är många som hört av sig och tyckte jag skötte mig bra. Göran Borgås var åtminstone nöjd. Jag försökte gå på magkänslan och inte vara orolig över att säga varken för mycket eller för lite.

Peter Ingves körde under lördagen på V75 med V75-skrällen Tour Eiffel, men slutade oplacerad.

Peter Ingves kan tänka sig en framtid som tv-expert om han får chansen.

Följ ämnen i artikeln