Marc Elias nya succé: ”Fruktansvärt bra”

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Gareth Boko spurtar till seger i Gulddivisionen och Marc Elias bjuder på segergest.
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Gareth Boko spurtar till seger i Gulddivisionen och Marc Elias bjuder på segergest.

Framtidslöftet Marc Elias fortsätter att ta för sig i loppen.

Under lördagen vann han Gulddivisionen med Gareth Boko, som tränas av pappa Conrad Lugauer.

– Idag fick han visa sin explosivitet också, sa Marc i segerintervjun.

Det såg länge ut som det skulle bli en ganska sömnig tillställning i dagens Gulddivision med Stepping Spaceboy i ledningen och favoriten Velvet Gio på utsidan.

Det blev dock bra tryck på slutrundan där Velvet Gio tog över ledningen med 600 meter kvar och då fick han en pigg Antonio Trot på utsidan.

Där bakom, perfekt framlotsad av kusktalangen Marc Elias, smög unghäststjärnan Gareth Boko med som kommit tillbaka riktigt starkt som sjuåring.

”Fruktansvärt bra individ”

Över upploppet spelade man ut sin speed och det blev till slut en enkel seger och Marc kunde bjuda på segergest i god tid innan mål.

– Jag har kört Gareth på styrka men idag fick han visa sin explosivitet också, då fick man se vilken fart han har. Han vann från dödens på Kalmar via sin styrka och idag visade han sin snabbhet. Framförallt är det de två egenskaperna som gör honom till en fruktansvärt bra individ, sa Marc Elias och fortsatte:

– Jag var nöjd att tempot skärptes när Olle Rolls kom och det blev perfekt för oss med ett högt tempo hela tiden. Velvet Gio fick kämpa rejält från dödens och Antonio Trot tryckte också på sedan. Det var snabbt avgjort på upploppet och 100 meter innan mål vet man att man kan segerdefilera, sa han i segerintervjun på Axevalla.

Siktas eventuellt mot Paralympiatravet

I år har Olympiatravet bytt namn till Paralympiatravet och det är ett lopp som kretsen kring Gareth Boko är intresserade av att vara med i. Det avslöjade Marc i segerintervjun.

– Nu väntar förmodligen ett lopp till innan finalerna, vi får se lite grann. Eventuellt vill vi vara med i Paralympiatravet, sa han.

Segern var värd 150 000 kronor.

Se loppet igen! (Extern länk)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN