Ny miljonsuccé för Marcus: ”Jättebra”

Tog en dubbel i storloppet – har fått flygande start på säsongen

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Marcu Melander fortsätter skörda stora framgångar i USA.

I helgen tog han en dubbel i finalen av Graduate Series där stjärnhästen Gimpanzee lekte sig till seger.

Totalt har stallet dragit in 5,5 miljoner kronor på en månad.

– Det går inte att klaga, säger svenske 28-åringen som fortsätter göra jättesuccé i USA.

I fjol drog Marcus Melanders stall i USA in 50 miljoner kronor och han prisades, trots sin i branschen ringa ålder, till ”Årets tränare” på andra sidan Atlanten.

På grund av coronapandemin blev årets tävlingssäsong i USA lite försenad. Men på en månad som loppen körts ”over there” har Marcus, som blev ”Årets komet” i svensk travsport 2011, dragit in 600 000 dollar, eller runt 5,5 miljoner till stallet.

– Det rullar på, det går inte att klaga. Hästarna har gått bra, säger han.

”Alla förväntade sig att han skulle vinna”

I helgen tog han ytterligare en storseger.

Stallets stjärnhäst, Gimpanzee, vann finalen av Graduate Series, värt runt 1,1 miljoner kronor väldigt enkelt. 

Tvåa: stallkamraten Reign of Honor.

Segertiden för ”Apan”, som hästen kallas, 1.08,9.

– Han var jättebra, som vanligt. Det blev ett bra lopp där han fick bestämma lite tredje quartern, sen gick det väldigt fort till slut. Han kändes jättefin i värmningen och det känns att kommit mer och mer i form med de här loppen. Alla förväntade sig att han skulle vinna och han gjorde ingen besviken, säger 28-åringen och fortsätter berätta om tvåan i mål.

– Reign of Honor hade ett lurigt spår (10) ich det är svårt att veta var man hamnar därifrån, men han öppnade bra och vi hade tagit av honom skorna för första gången, och det föll väl ut. Han var ju med precis där bakom. Han kommer duga alldeles utmärkt framöver också, men till skillnad mot Gimpanzee får vi matcha honom lite snyggt.

”Det är lite konstigt...”

Det är mindre än en månad kvar till årets stora slag på amerikansk mark, Hambletonian. Världens största unghästlopp för treåriga hästar.

– Det är lite konstigt, det har gått väldigt fort allting, från att vi fick börja tävla, kvalen och nu loppen. Det är ett konstigt upplägg för alla. Men vi ska försöka allt vi kan för att ha hästarna på topp till den helgen. Jag är nöjd med mina hästar. Det är ett väldigt öppet ”Hambo” i år, det är många hästar med i leken.

Några hästar som kan vara aktuella från Melanders stall inför Hambletonian: Capricornus, Hollywood Story och Hypnotic Am.

Hambletonian avgörs 8 augusti. Uttagningarna körs en vecka innan, 1 augusti.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN