”Han ser ut att bli konstigt bortglömd”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 24 juli på Östersund • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.

V86 avgörs under onsdagskvällen på Östersund med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Går mitt drag felfritt så går ingen säker, till skönt låga spelprocent, säger Erik Pettersson.

– Jag har alltid smågillat mitt drag och han ser ut att bli konstigt bortglömd, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem till V86-omgången. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Under onsdagen är det V86 på Östersund med spelstopp 19.20.

Vid förra veckans V86-omgång spelade Travklubben.se och Sportbladets experter in över 320 000 kronor, det när hela fyra system prickade in alla åtta rätt.

När V86 arrangerades på Åmål onsdagen den 26 juni prickade Sportbladet-systemet ”Sportbladets Insider” in alla åtta rätt. Totalt spelades det in 2,4 miljoner, vilket var mest i landet. 151 personer fick 16 000 kronor tillbaka per andel.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten uppdateras klockan 13.30, onsdagen den 24 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet till V86-omgången. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

3 B.W.Rune (V86-7) är i princip byggd som ett varmblod och har en oerhörd fart i benen. Örjan Kihlström körde lite passivt i ­försöket men det var nog för att spara Rune till den här finalen med 700 000 kronor i första­pris. Måste ha vettig chans.

5 Veneer (V86-8) var häftig senast när han gick barfota runt om och i en bajk. Lär bli samma nu – och spets. Svårslagen då.

Miljonrensarna

3 Noel Face (V86-1) är startsnabb och har bra form. Får ett fint lopp från det här läget och måste räknas tidigt. Men spelet ­hänger inte med ... Tio procent.

11 Osen Prinsessa (V86-2) är osäker, men har väldigt fin fart i benen. Trist läge men går hon felfritt går ingen säker, inte ens den gigantiska favoriten som var blek senast. Fem procent.

11 Divina (V86-6) gick bra senast och stod då 20 meter sämre till än favoriten. Tre procent.

Tänk på att...

... upploppet på Östersunds travbana är långt, närmare bestämt 218 meter, det näst längsta i landet.

...8 Buzzer Beater (V86-1) går ner i klass och bör nog ses som favorit att speeda ner det här gänget.

...2 Spik Loke (V86-2) ser ut att bli gigantisk favorit men det är inget jag vill lita på efter senaste insatsen. 

...4 Tangen Haap (V86-5) var sämre senast och ingen man vill spika.

...favoriten 8 Krakas (V86-6) känns iskall.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

7 Pydin (V86-5) är på väg att bli så bra som jag länge har trott och de ­senaste insatserna har imponerat. Jag tror att han bara är bäst.

4 Uruguay Broline (V86-6) tror jag kan vara den enkla lösningen i ett annars öppet lopp. Svante Båths häst visade bra kapacitet i fjol och med två lopp i kroppen efter paus bör toppformen vara nära.

Miljonrensarna

1 Nordsjö Odin (V86-7) slog regelrätt ­favoriten B.W.Rune senast och jag kan ­inte förstå varför det skulle skilja så ­mycket dessa emellan nu som förhandsspelet ­verkar antyda. Given på min V86-kupong. 29 procent.

7 Pleasure for Cash (V86-8) har jag alltid smågillat och jag tycker att han ser ut att bli konstigt bortglömd i det här loppet. Löser det sig bara någorlunda för Robert Dunders femårige valack under vägen är han inte ett dugg sämre än de övriga här. Sex procent.

Tänk på att...

... 2 Spik Loke (V86-2) har en vettig uppgift på förhand och visst kan det vara så enkelt som spets och slut. Tjomslands sexåring galopperade dock dubbelt senast och som jättefavorit på V86 jobbar jag gärna in en gunga även den här gången. Schas!

... 1 Brenne Blesa (V86-3) besitter ­grymma fartresurser för klassen men jag gillade ­inte intrycket på henne till slut senast när hon bröt ut och jag tror heller inte att hon är kvick nog för att hålla ut sina konkurrenter från start. En favorit given att gardera.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Spik Loke (V86-2) var en av de mer ­betrodda senast på V75. Han blev stressad
då och galopperade bort sig så den ­starten kan man glömma. Ny chans till seger nu när han lottats till bästa tänkbara utgångsläge. Det låter mycket bra från stallet och från ­ledningen tror jag ingen slår honom. De tänkbara motbuden har fått dåliga utgångslägen vilket förbättrar chansen för min spik. Hela vägen, Tjomsland!

Miljonrensarna

3 Noel Face (V86-1) har hittat toppformen och känns bättre än någonsin, enligt tränaren. Han har lottats till bästa tänkbara utgångsläge och man har siktet inställt på ledningen. Därifrån ska han kunna gå en riktigt bra tid och jag tror att det blir svårt att slå honom. Till sex procent kan det vara en fräck spik. Tio procent.

6 Gina Carano (V86-4) har varit riktigt bra på slutet. I ett öppet lopp är hon given på min kupong. Hittar Brage ner i ett vettigt slag­läge har hon en vass spurt till slut. Fyra procent.

Tänk på att...

... Östersund bjuder på fyra kallblodslopp, höjdarna är Derbystoet och Svenskt Kallblods­derby där fyraåringarna ska göra upp om vem som är kullens drottning respektive kung.

… Öystein Tjomsland har en huvudroll i kallblodsderbyna, han har kvalat in tre hästar i varje lopp och har det väl förspänt.

… V86-8 är ett klass 2-försök som ser ­öppet ut. Jag vill varna för 7 Pleasure for ­Cash som har mycket hög högstanivå när han är på topp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Örjan Kihlström är svår att slå i en stor ­final om han har hästen med sig. Hört den förut? Visserligen förlorade han Sto­championatet med Rödluvan i söndags men nu får han snabb storloppsrevansch, tror jag.
3 B.W.Rune (V86-7) är min klara favorit i Derbyt och att han fäller sina mot­ståndare över Östersunds långa upplopp är det jag spelar på. Det känns som en stark spik.

Miljonrensarna

9 Borkmira (V86-3) ska inte nonchaleras. Spurtade mycket fint senast och sitter bra till direkt. Ett givet streck på min kupong.  Nio procent.

6 Art Kjarvald (V86-5) blir ständigt underspelad men faktum är att hästen gått bra varenda gång på slutet. Klaffar det lite med positionerna den här gången, och de mest betrodda kör lite mot varandra, kan han mycket väl slå till. Låg procent!  Sju procent.

7 Pleasure for Cash (V86-8) har mycket ­inom sig men strular ofta. Spelvärd här.

Tänk på att...

....11 Osen Prinsessa (V86-2) stod 20 ­meter tillägg på favoriten 2 Spik Loke senast. Samma start nu men dock bakspår så visst ”tillägg” förekommer även här.

...15 Melizza (V86-4) har varit ute i rätt så tuffa gäng på sistone. Känns som hon är hårdast i loppet och får Örjan Kihlström
i sulkyn nu. Klart plus.

...upploppet i Östersund är långt, 218 ­meter, så köhästarna får chansen.

...4 Uruguay Broline (V86-6) går ner i klass och möter hästar hon normalt ska slå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Tangen Haap (V86-5) var godkänd senast även om det inte var det någon femstjärnig insats. Har en bra uppgift här och jag tror det blir en snabb revansch.

3 B.W.Rune (V86-7) spurtade riktigt bra senast i sitt uttagningslopp till Derbyt och nu när det är dags för finalen kan vi räkna med att Örjan är ännu mer på hugget. Han blir väldigt svår att besegra och det känns som en riktigt stark spik i omgången.

Miljonrensarna

12 Spang Viktor (V86-2) har toppform. Har inget roligt utgångsläge här men det kan bli barfota runt om nu vilket är ­spännande. Oavsett utrustning tycker jag han ska ­räknas mycket tidigt bara det inte strular allt för mycket under vägen. 17 procent.

7 Pleasure for Cash (V86-8) har väldigt hög kapacitet men det är inte alltid som han levererar. Fungerar han fullt ut och sköter sig ska det vara en bra segerchans. Sex procent.

Tänk på att...

...Upploppet på Östersundstravet är det näst längsta i landet, 218 meter, så det är inte lika farligt att sitta i kön.

9 Borkmira (V86-3) är under rejäl utveckling och spurtade mycket fint senast. Hon får ett fint lopp härifrån och ska inte nonchaleras i Derbystoet.

6 Gina Carano (V86-4) ska eventuellt tävla barfota runt om och med jänkarvagn. Tänkbar skräll!
Trav365:s liverapporterar från V86 på Östersund under onsdagskvällen med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Östersund