Så har de vunnit V75-miljoner på Åbytravet

Hockeystjärnorna, pensionären och storspelaren har blivit V75-miljonärer på banan

Christer Eriksson, Tommy Salo, Kristian Huselius och Anders Johansson har alla vunnit stort på Åby
Christer Eriksson, Tommy Salo, Kristian Huselius och Anders Johansson har alla vunnit stort på Åby

Åbytravet är banan som levererar miljonvinster.

Hockeystjärnorna, pensionären från Askim, och storvinnaren Christer Eriksson har alla blivit rika på helgens V75-bana.

Tillsammans har de vunnit 106 miljoner kronor på Göteborgsbanan.

– Första dygnen var jag i chock, säger Christer ”Chrille Krukan” Eriksson.

Åbytravet är värd för lördagens V75-tävlingar. Banan ligger i Mölndal strax utanför Göteborg och har skapat många miljonärer genom åren.

Det finns all anledning att tro att det kan bli hög utdelning även denna gång.

Det är femton hästar i alla lopp och förra årets bästa kuskar tävlar nu om vem som ska bli V75-champion.

Pensionären Anders ”Målarn” Johansson från Askim och hans vänner lyckades med bedriften att bli ensamma med alla rätt vid V75 på Åby 1995. Det var den då största vinsten i spelbolaget ATG:s historia.

”Målarn” har vunnit stort vid flera tillfällen efter rekordvinsten men särskilt minns han 2013 när han och hans kompis satsade 140 kronor på turbanan och vann 1,7 miljoner.

– Jag kan hästar. Sedan får man luska och snoka runt. Jag ringer runt till travtränare. Jag känner många. Jag känner Åke Svanstedt, Kari Lähdekorpi och Björn Goop. Jag känner de flesta, sa han.

Goop tipsade om häst – vann 5,9 miljoner

Även hockeystjärnorna gillar att spela på trav. Kristian Huselius är en av de som vunnit stort på just Åbytravet efter att ha fått information av sin vän, kusken och tränaren Björn Goop. Goop hade tipsat om att stallets häst Global Investment skulle gå barfota runtom och Huselius valde att spika i den sista avdelningen.

Hästen vann och Huselius spelade in närmare 5,9 miljoner kronor på V75.

Även forne hockeystjärnan Tommy Salo lyckades vinna stort på Åbytravet. Han spelade in 5,5 miljoner i samband med Kungapokalen.

”Spelade spiklöst”

– Jag var helt rätt ute den gången och trodde mycket på skrällarna som vann. Jag hade gjort ett system utan spikar och gick kort i ett par lopp i stället, har Salo tidigare berättat för Trav365.

Allra mest har storspelaren och travprofilen Christer ”Chrille Krukan” Eriksson vunnit på Åbytravet. I januari 2012 lyckades han och hans vänner med bedriften att bli ensamma på V75. Vinsten blev uppemot 60 miljoner och är tidernas näst högsta vinst på spelformen.

Efter rekordvinsten berättade ”Chrille” varför han gillar Åby.

– Jag älskar Åby. När jag hade ATG-butik spelade vi alltid hårt på V65 på Åby på torsdagarna. Det är intressant med open stretch, loppen blir annorlunda. Vi spelade alltid med dubbla insatser då, det var ”Dajmen” som lärde mig det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!