Statistiken: Så går det på spelformen V86

Spelformen som gjort mängder av svenska travspelare till miljonärer

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Bara i år har V86 delat ut miljoner för 8 rätt vid hela sju tillfällen

V86 är spelformen som är erkänt känd för att vara tuff och utslagsgivande. Det är spelformen som bara i år gjort mängder av svenskar till mångmiljonärer.

Trav365 har gått igenom samtliga V86-omgångar som körts hittills i år. Så säger statistiken.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


Spelformen V86 introducerades och hade premiär i Sverige onsdagen den 30 november 2011, alltså snart exakt åtta år sedan. Spelformen V86 fick onsdag som tävlingsdag, och ersatte spelformen V64.

Sedan premiären av V86 för åtta år sedan har spelformen gjort sig känd som en utslagsgivande, svår och tuff spelform där det handlar om ”att överleva”, och spelformen har genom årens lopp gjort mängder av svenska travspelare till mångmiljonärer.

Hittills under 2019 så har det avverkats 43 stycken V86-omgångar. Trav365 har grävt ner sig i spelformen, och presenterar statistiken.

Så många gånger utdelar spelformen miljoner, så många gånger blir det så svårt så ingen travspelare lyckas med konststycket att hitta alla 8 rätt – och på de banorna skräller det oftast.

Då är V86 som svårast

Av de totalt 43 stycken V86-omgångar som har avverkats hittills i år så är det 32 så kallade saxomgångar, där spelformen V86 avgörs på två banor med fyra V86-lopp på vardera bana, och elva V86-omgångar där samtliga åtta V86-lopp avgjorts på samma bana. Statistiken visar där tydligt att spelformen V86 är som svårast när samtliga åtta V86-lopp avgörs på samma bana. Av de totalt elva V86-omgångarna under 2019 där spelformen avgjorts på en bana har det vid hela fem av dessa elva tillfällen blivit miljonutdelning för 8 rätt, alternativt jackpott. Det går att jämföra med de övriga 43 stycken V86-omgångarna som saxats mellan två banor, där det blivit miljonutdelning eller jackpott vid tio tillfällen.

Banorna där det skräller oftast

Vad brukar då en V86-omgång landa på i utdelning för 8 rätt, totalt under året? Statistiken visar att V86-utdelningen oftast landar på mellan 100 000 kronor och en miljon kronor – detta vid totalt 14 av 43 stycken V86-omgångar. Jackpott, det vill säga de gånger som ingen travspelare lyckas med konststycket att hitta alla 8 rätt, har det blivit vid åtta tillfällen hittills i år – alltså nästan vid vart femte V86-omgång. Vilken bana skräller oftast då? Som tidigare nämnt så har spelformen V86 hittills under 2019 varit som svårast när det avgjorts på en bana, men tittar vi bara på statistiken över de 32 stycken V86-omgångar som har saxats mellan två banor så sticker Solvalla och Bergsåker ut. Vid de totalt 15 stycken V86-omgångarna hittills under 2019 där V86 betalat över en miljon kronor alternativt jackpott på 8 rätt så har Solvalla och Bergsåker tillsammans stått för fyra av dessa V86-omgångar. ”Lättast” visar statistiken att det är när V86 avgörs på Solvalla och Åby, dit kan endast två V86-omgångar räknas när det blivit miljonutdelning alternativt jackpott på 8 rätt.

För fullständig statistik gällande spelformen V86, se faktarutan


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter – gå med i laget här [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Jägersro