Vann storloppet - efter perfekt resa

Reporter: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LEIF NORBERG / ALN / TR BILD
Milligan’s School vann storloppet och 700 000 kronor efter en perfekt resa.

Succé igen för Carl Johan Jepson – stjärnan vann ytterligare ett storlopp.

Under lördagen vann 42-åringen Jämtlands Stora Pris med Stefan Melanders Milligan’s School.

– Det är topp fem för mig, det är ett stort lopp, sa segerkusken.

Huvudnumret under lördagen i Östersund var Jämtlands Stora Pris, med 700 000 kronor till vinnaren. Ett prestigefyllt lopp med tidigare vinnare som Readly Express, Iceland, Torvald Palema, Victory Tilly och Zoogin för att nämna några.

Förhandsfavoriter i årets upplaga var Daniel Redéns Double Exposure, Stefan Melanders Milligan’s School och Sweden cup-vinnaren Queer Fish. De två förstnämnda var revanschsugna efter ett mindre lyckat Elitlopp. När bilen väl släppte fältet tog Redéns supersto enkelt tog hand om ledningen, men hon fick inte vara i fred speciellt länge.

– Trots att Double Exposure flög till ledningen blev det ett rafflande upplopp, sa Patrik Fernlund.

”Perfekt resa och så”

Det blev hård körning i omgångar under loppet och i rygg på ledaren tassade Milligan’s School och Carl Johan Jepson med. Luckan kom som på beställning i sista sväng och då kunde Melanders stjärna avgöra knappt men säkert. Efter loppet var det vild segerglädje på stallbacken.

– Att det kunde bli så bra, toppen, sa Catarina Lundström hos Stefan Melander och fortsatte:

– Fantastiskt som han har utvecklats. Idag hade han tur, perfekt resa och så, kanon.

Även om Milligan’s School vann loppet så var det den andra elitloppsdeltagaren som fångade expertens uppmärksamhet – Double Exposure.

– Jag står bara och hyllar tvåan här men båda två var väldigt bra, sa Micke Nybrink.

”Kände att det var en klasshäst”

Formkusken Carl Johan Jepson fortsätter att rada upp segrar i storlopp i år. Under 2019 har 42-åringen bland annat vunnit Copenhagen Cup, Drottning Silvias Pokal och Örebro Intn'l. Segern i Jämtlands Stora Pris håller han högt.

– Det är topp fem för mig, det är ett stort lopp.

– Jag kände i värmningen att det var en klasshäst. Det blev en fin åktur men han var lite väl pigg innan loppet och även innan bilen släppte fältet. Han slappnade aldrig av någon gång under vägen och jag trodde inte det skulle gå. Prestationen var nog bättre än vad det såg ut från sidan, jag blev imponerad av honom, sa Jepson till TV12.

Tvåan i mål, Double Exposure var inte på topp i Elitloppet men idag stod superstoet för en heroisk insats.

– Jag tycker synd om henne, hon borde fått vinna. Det blev väldigt ryckigt kört, det var en fruktansvärt bra insats, sa tränaren Daniel Redén.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN