Jätteintresse för profilernas talang

Stort bud har kommit in på Hambletonian-favoriten

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TR Bild
Greenshoe och kusken Brian Sears.

Ultratalangen Greenshoe är hästen på allas läppar i USA och treåringen är klar favorit till att vinna ett av världens största lopp, Hambletonian.

Nu har det kommit stora bud för att köpa in sig i den högintressanta hästen.

– Det stämmer, men jag har tackat nej, säger majoritetsägaren, tillika Unibet-grundaren, Anders Ström.

I oktober 2017 köpte Unibet-grundaren Anders Ström hästen för 330 000 dollar, eller runt 3,1 miljoner kronor med dagens växlingskurs, på den årliga Lexington-auktionen i USA.

Med sig i ägarbåten tog han fotbollsprofilerna Hasse Backe och Lasse Granqvist, samt den norske tv- och sportspelsprofilen Morten Langli, ett gäng som delägt hästar ihop tidigare.

Och den nu treårige hingsten efter succéhingsten Father Patrick har visat sig att vara något alldeles extra.

Backe: ”Speciellt att se honom”

I år har hästen startat fem gånger, varav tre av gångerna i kvallopp. Han inledde med att vinna två kvallopp på fint sätt, sedan, i de ”riktiga” starterna har han tagit en hel travvärld med storm.

Först vann han okörd på 1.09,2 över 1 609 meter på storbanan Meadowlands.

Hur han följde upp det? 

Med 1.08,6 - på samma bana - till synes obrukad igen.

Snacket i sociala medier drog då igång på allvar och många undrar om det är den största talang som någonsin beträtt en travbana. 

– Efter att ha sett de här två loppen…det är ju lite speciellt och se honom röra sig sista 800 metrarna. Men, som sagt, jag har sagt till mig själv; dra inte upp några förhoppningar, sa Hasse Backe till Trav365 efter uppvisningen och tonade ner förväntningarna, både för sig själv- och allmänheten.

Tackat nej till miljonbud

Nästa stora mål för hästen som är klar favorit till att vinna världens största treåringslopp, Hambletonian, är Earl Beale Memorial som går på banan Pocono Downs.

Därav ville tränaren, svenske stjärnskottet Marcus Melander, testa honom på Poconos tusenmetersbana, så att det fungerade,

Resultatet: seger i kvalloppet med 20 längder på tiden 1.09,6 - helt ensam - och obrukad igen.

Efter drömstarten av treåringssäsongen är nu hästen högvilt på andra sidan Atlanten. Enligt tgn.no har en amerikan bjudit 500 000 dollar, eller drygt 4,7 miljoner kronor, för att köpa 15 procent i jättetalangen.

– Det stämmer att jag har fått ett sånt bud, men jag har tackat nej, säger han till den norska tidningen.

Hambletonian körs på Meadowlands lördag 3 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE