Svårbedömd – men är tuff att gå emot

Expertens DD-tips – måndagen den 2 december från Eskilstuna

avPer Nicklasson

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Eskilstuna.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, måndagen den 2 december.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 9–7–4–1–2–5–3–6–10–11–8

Kommentar: Fille Am återkommer efter tre månaders vila och under den tiden har har han hunnit med att byta tränare. Allt detta gör honom förstås lite svårbedömd men det är svårt att gå emot honom då han är obesegrad i fyra starter i år och ser ut att vara en riktigt bra häst, åtminstone för klassen. Motståndet är dessutom passande med Ivanhoe som det enda riktigt heta motbudet (förutsatt att båda hästarna är i den form de kan vara) och han var finfin senast i första starten i ny regi. Ivanhoe är rätt så startsnabb och Oskar J Andersson är en offensiv kusk. Från ledningen är Ivanhoe svår att komma till tals med.

DD-2

Rankning: 1–9–2–11–8–3–10–5–6–7–4

Kommentar: Det som kan hända är att någon är snabbare från Vichy Grif från start och att konkurrenterna lyckas stänga i henne. Men vi tror mindre på det scenariot. Dels för att hon är startsnabb och vår spetsfavorit, dels för att hon har en bra kusk som säkert kan lösa problemet om det skulle uppstå att hon bommar spets. Vichy Grif är på topp, har toppchans.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 9–7.

DD-2: 1–9.

Vem tar spets?

DD-1: Ivanhoe tidigt i spets från bra spår?

DD-2: Vichy Grif, utmanad av nummer 2 och 4.

! Statistikvinnarna

DD-1: Fille Am.

DD-2: S.G.Charpentier.


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM