Glädjebeskedet – Delicious väntar föl

Superstoet ska bli mamma

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Daniel Redén
Superstoet Delicious ska bli mamma

Superstjärnan Delicious väntar föl – med stallkompisen Daley Lovin.

I mars väntas Stall Zets nytillskott komma till världen.

– Det betyder så klart jättemycket för oss, säger Johan Arneng, avelsansvarig i Stall Zet.

Det är stjärntränaren själv, Daniel Redén, som under tisdagseftermiddagen avslöjar på sin Twitter att superstjärnan Delicious väntar föl.

Det i dag tioåriga stoet charmade trav-Sverige under sin aktiva tävlingskarriär med bland annat dubbla världsrekord och flera heroiska insatser. Under tävlingssäsongen 2016 och 2017 tog hon 13 raka segrar och kom till 2017 års Elitlopp som ett av de stora svenskhoppen.

Delicious brottades dock under sin karriär med en hel del problem, bland annat med magen – vilket gjorde att hon fick avsluta sin tävlingskarriär i förtid.

Nu skrivs ett nytt kapitel för Delicious då hon ska bli mamma.

”Annat sto skulle få bära fölet”

Delicious har alltid legat Solvallaproffset Daniel Redén varmt om hjärtat och han har bland annat döpt sin dotter efter sitt stjärnsto, och att hon en dag skulle kunna bli mamma till ett föl har Redén tidigare varit tveksam till.

– I och med de problem som hon har haft var det tänkt att göra en emporiotransfer, det vill säga att man stoppar in ett befruktat ägg från Delicious i ett annat sto som får bära fölet. Men hon har mått så bra så vi gjorde ett försök, berättar Johan Arneng, avelsansvarig hos det stjärntäta Stall Zet.

Hur känns det att Delicious ska få ett föl, tillsammans med Daley Lovin?

– Det är verkligen skitkul och det betyder mycket för oss. Hittills har allting gått bra och Delicious mår bra och om allting går som det ska tittar fölet ut i mars, berättar Johan Arneng.
Földatum för Delicious är 8 mars

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav