Wangle: ”Widell imponerar – kung på V86”

Foto: Kanal 75
Kaj Widell fortsätter att imponera.
TRAV

Han bara fortsätter att vinna – och vinna.

Spela Kaj Widell – det lönar sig.

På V86 tog han en dubbelseger överlägset.

Han har redan kört in över åtta miljoner kronor under 2017 – en siffra som han inte varit i närheten av tidigare år.

Kaj Widell går mot sin bästa säsong på länge. Och han kör sina hästar i ett extremt självförtroende.

Spela Kaj Widell framöver! På V86 imponerade Queer Fish och Global Teardrop och gav stjärnkusken en dubbelseger. Annars minns vi Cyber Lanes makalösa spurt där han gick i 07-fart sista 200. Med skor – och knappast toppad.

Cyber Lane är nog bättre än vad många har trott.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången:

Cyber Lane: Derby-vinnaren skulle knappast vara på topp till den här starten. Han skulle tävla med ”träningsbalans” och skulle mest få ett lopp i kroppen. Lägg därtill att klara favoriten Love Matters fick bestämma totalt framme i ledningen. Vad som hände? Cyber Lane sköljde fältet och avslutade i 07-fart över upploppet och vann. Wow, det var mäktigt. Hästen är en riktig vinnare.

Kaj Widell: 8,5 miljoner kronor inkört och ”gamlingen” fortsätter att imponera. Han kör med ett stort pondus som lönar sig lopp efter lopp och han får en otroligt bra snurr på hästarna. Han går mot sitt bästa år på väldigt länge. Kaj Widell vann först med Queer Fish och sedan med Global Teardrop. Segerreceptet: Spets och slut efter att konkurrenterna gått på knock.

Queer Fish: Första gången mot ”eliten” även fast det var ett relativt avdankat gäng han mötte. Men hästen, som aldrig gör ett dåligt lopp, imponerade igen. Den här gången fick Queer Fish trava i ledningen, en position en knappast är van vid. Trots hårt tempo så var han överlägsen och infriade favoritskapet. Klara plus!

King City: Efter en formlös sommar och höst så startade King City som favorit på V86. Förutsättningarna var visserligen perfekta, men hästen fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Och han kördes stenhårt hela vägen av Örjan Kihlström. Normalt sett en resa som King City knappast pallar. Men under onsdagskvällen gjorde King City ett av sina bästa lopp på väldigt länge. Kanske ett av hans bästa någonsin? Ja, en ny häst var det i alla fall kontra det jag sett tidigare...

Activated: Wow, vilken talang. Snacka om kross. Fredrik Wallins tvååring imponerade stort på Solvalla tillsammans med Björn Goop. Hästen fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren, men det berörde knappast Activated.

Le Miracle: Fick drömresa och ska ju bara vinna normalt sett. Såg inte som bäst ut och trycket fattades. Hoppas det finns en bra förklaring...

ARTIKELN HANDLAR OM

V86