Mejla

Micke Nybrink

Spiken är spelad på en procent – ett tokdrag

Nybrinks V75-analys till Eskilstuna • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 30 januari

Lars-Åke Söderholm och Timetoleaveagain skrällspikas av Micke Nybrink.
Lars-Åke Söderholm och Timetoleaveagain skrällspikas av Micke Nybrink.

TRAV

Såren är slickade, blådåren tillbaka.

Jag tar ett återfall.

Spiken är spelad på en procent.

Säger inte att hon ”bara vinner” – men hon kan göra det.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Mr Perfection, V75-spiken för två veckor sedan, har inte kommit i mål än. Det var ett bottennapp i jakten på miljondraget. I lördags singlade jag därför Disco Volante och försökte nonchalera hönskacklet i bakgrunden.

Men nu får det vara nog med präktiga, sansade tips. Hittar jag en ospelad häst med drömläge och hemmabana i ett lopp där alla kan vinna trillar jag dit likt ett fyllo som råkat bli inlåst på Systembolaget en lördagskväll.

V75-1: Chapuy är en underbar profil som väl alla älskar? En raket bakom bilen, kommer alltid i en andra våg efter 50 meter och då får de heta vad de vill. Spets och slut trots spår åtta? Varför inte.

Om det blir rent vansinne i början kan notan bli dyr sista 100. Då är Sir Henry P.Hill en V75-härdad hårding som kliver förbi. Han är alltid bra, förutom när han galopperar 250 kvar. Och Malkin är kraftigt på gång med lopp i kroppen.

Kolla senast!

V75-2: Bansky med Magnus Djuse och läge för ledningen på 1 640 meter; är det riggat? Bra chans, även om hästen har förlorat mer än ett lopp sista biten. Formen är strålande, att spika är okej. Vill ändå ha med She is Cecilia (kolla senast) och ett par till.

V75-3: 2 640 och voltstart. Solkattens Ferrari gick bra efter galoppen på V75 senast men är inte klar nu, även om Kihlström och springspår är fina grejer. Bone Hard Flash var riktigt bra senast när han krossade allt från dödens och Pacific Kingdom är den som är mest gynnad av lång distans.

Kalas var kopiöst tapper på V86 senast och Boycott är under bevakning för, båda kan skrälla.

V75-4: Det är mest läget som talar emot kolsvarte Sorbet. Han såg våldsamt bra ut senast och blev offer för ett mesigt upplägg. Frågar ni mig tror jag att han brakvinner med attack i tid. Disco Volante stod ju still sista 100.

Ändå – det är lite scary att Floris Baldwin har sitt fina läge och körs av dödligt livsfarlige Magnus Djuse. Senast höll Very Kronos, i stort sett, på att skita på sig (förlåt) när Floris fick luckan.

Hur bra som helst

V75-5: Tror mycket på Dominic Wibb som såg ut som en miljard efter galoppen den 23 december. Jag var nära att spika men det får räcka med ensam A-häst.

V75-6: En procent, EN, det är inte klokt hur bortglömd Timetoleaveagain är. Hon är mitt återfall och chansspik och jag är beredd att det går åt h-vete. Men hon kan vinna. De tre senaste insatserna är hur bra som helst, i alla fall i en jämförelse.

För tre starter sedan var hon i stort sett lika bra som Helluva Am (favoriten), näst senast spurtade hon rappt på Solvalla och senast vann hon från ledningen i stark stil.

Hon är snabb ut, spetsar eller tar rygg på ledaren. Sen kan mycket väl blixten slå ner. Nej, chansen är att hon vinner större än så.

V75-7: Joseph Boko är bra, finnen är hård och går in i mål, distansen är ett kanske ett minus. Ole var enormt bra näst senast medan Tullibardine Boe är på hemmaplan, det är många plus för hennes del.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 1 Timetoleaveagain (Eskilstuna, V75-6)

Allt bättre. Perfekt läge, snabb ut. Tokdraget.


2. 1 She is Cecilia (Eskilstuna, V75-2)

Fin avslutning i senast. Rygg ledaren? Passas.


3. 2 Dominic Wibb (Jägersro, V75-5)

Härligt intryck i skymundan senast. Bra chans.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8-7-5 (res 3-2)

V75-2: 6-1-7-2 (res 9-5)

V75-3: 1-4-6-5-12-11 (res 3-9)

V75-4: 11-2 (res 1-3)

V75-5: 2-4-12-9 (res 6-8)

V75-6: 1 Timetoleaveagain (res 14-11)

V75-7: 5-3-4-1-2 (res 12-10)

2 880 rader/1 440 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: Trycker på gaspedalen – spiken hamras in

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink