Daniel Redén: ”Det är inte fair mot hästen”

Don Fanucci Zet missar Prix d’Amérique: ”Det är sånt man får ta...”

Daniel Redéns elitloppsvinnare, Don Fanucci Zet, missar Prix d’Amérique.
Daniel Redéns elitloppsvinnare, Don Fanucci Zet, missar Prix d’Amérique.

Här kommer dystra beskedet: Svenskhoppet Don Fanucci Zet missar Prix d’Amérique.

Elitloppsvinnaren har feber.

– Det är inte fair mot hästen. Nu får vi lägga om planerna och börja träna mot sommarsäsongen, han har en titel att försvara, säger tränaren Daniel Redén till Trav365.

Don Fanucci Zet blev ”bara” sjua i sin första start i Frankrike, på Paris-banan Vincennes - i Prix de Bourgogne.

– Vi fick ett halvdant lopp och hade hoppats på lite mer egentligen, sa en besviken Örjan Kihlström efter loppet.

”Inte vad man räknat med”

Tränaren Daniel Redén var inte lika orolig med lite distans till loppet och siktade fortsatt på start i världens tuffaste travlopp, Prix d´Amérique.

Planer som nu gått i kras.

I lördags stod förra årets Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet med feber, något som tränarkollegan Stefan ”Tarzan” Melander skrev i sin krönika i Expressen.

– Han har även haft feber någon dag här efteråt också. Det är ju inte vad man hade räknat med, säger tränaren Daniel Redén till Trav365.

Nu missar stjärnan Prix d’Amérique.

– Det är inte fair mot hästen att gå mot Prix d’Amérique nu. Han har inte mött eliten så många gånger än. Han visade hur bra han är i Elitloppet och efter det så har vi siktat mot Prix d’Amérique, så blev det så här...Det får man ta. Man har lärt sig det här med virus på människor vid det här laget, då förstår man att en häst också kan få feber. Det är bara att gilla läget och ge honom tid. Han får helt enkelt ha en trevlig sejour i Belgien. Han måste bli helt frisk innan han kan ställas på en transport hem.

”Flög hem när det blev som blev”

Stallkamraten Missle Hill spurtade ettrigt i Prix de Bourgogne och siktas, om allt är bra, mot Prix de Luxembourg på Vincennes under PdA-helgen, om drygt två veckor.

– Han gick ju så pass bra! Det är ett passande lopp för honom. Men jag vill se nu så det inte bryter ut någon sjukdomsbild på honom först. Om allt är bra blir det loppet perfekt och han får vässa upp nere i Belgien, säger Redén som nu är tillbaka på svensk mark.

– Jag flög hem, när det blev som det blev.

Hur ser framtiden ut för Don Fanucci Zet nu?

– Nu får vi lägga om planerna och börja träna inför sommarssäsongen. Han har en titel att försvara, i Elitloppet. Vi får väl försöka!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!