Ordkriget efter V75: ”Är en riktig amatör”

Johnny Takter vägrade köra V75-hästen strax inför start • Tränaren: ”Arg, besviken och ledsen”

Strax innan start i finalen av Svensk Uppfödningslöpning körde Johnny Takter av banan och vägrade köra hästen Custom Chef.

Då utbröt ordkrig mellan stjärnkusken och tränaren Henry Rorgemoen.

– Det här är en riktig amatör, dundrade Takter om tränaren till Travronden.

– Jag är arg, besviken och ledsen, sa Rorgemoen till tidningen.

Tetrick Wania vann finalen av Svensk Uppfödningslöpning, V75-4, trots galopp i starten och en markförlust på uppemot 100 meter.

Innan loppet kom iväg blev det dramatiskt då den första starten fick återkallas efter att Johnny Takter valde att köra av banan med 12 Custom Chef.

Takter klev av hästen och vägrade att köra.

– Jag kan inte styra, han kör ner huvudet mellan benen. Tränaren är sugen, men jag bryr mig inte, såna hästar som jag inte kan styra kör jag inte. Jag riskerar inte han kör på någon och vi utsätter någon för fara, sa Johnny Takter i V75 Direkt i TV12.

”Borde en tränare förstå”

På tv-bilderna kunde man tydligt se att Takter och tränare Rorgemoen inte var överens.

Till facktidningen Travronden dundrar Johnny Takter:

– Han går med jänkarvagn och utan käk och är två år gammal. Det gick helt enkelt inte. Det tycker man att en tränare borde förstå men vi vet ju sedan tidigare att det här är en riktig amatör, sa han.

”Jag ville byta kusk”

Henry Rorgemoen å sin sida menade på att det inte var något fel på hästen, som aldrig tävlat med käk tidigare. Rorgemoen hävdade i stället att det var Johnny Takters fel.

– Kusken är inte med från sekund ett. Han är inte sig själv idag. Jag vet inte om det beror på att kusken var nervös inför loppet. Hästen var visserligen lite piggare i värmningen men inget alarmerande. Jag ville byta kusk men det var totalt omöjligt. Jag är arg, besviken och ledsen över att någonting sådant här kan ske i ett så pass stort lopp, sa han till Travronden.


Se Tetrick Wanias seger i Svensk Uppfödningslöpning i spelaren ovan. Foto: Kanal 75.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!