Känslosamma klippet som gör succé – efter jätteskrällen

Tränaren firade ihop med 10-årige sonen: ”Han skämdes lite för mig”

avDaniel Söderbäck

TRAV

Proffstränaren Niklas Robertsson, 47, skrällvann på V75.

Då brast han ut i segertårar i tv – tillsammans med sonen Karl, 10.

Efter segern har hyllningarna strömmat in på sociala medier.

– Vi tittade på klippet säkert elva gånger i söndags, grabben sa att han skämdes lite för mig, ha ha, säger Niklas Robertsson.

1 av 4 | Foto: KANAL75

Det var upplagt för omgångens allra störste V75-favorit i lördags när V75 inleddes på Jägersro.

Conrad Lugauer och Harran Boko var spelad till hela 64 procent av spelarkollektivet.

I sista kurvan såg dock hästen slagen ut och galopperade. Då fick Johan Untersteiner luckan med Fritjof som stod för en jätteskräll och vann till 26 gånger pengarna.

Foto: KANAL75

”Det går inte att förstå”

1 153 449 system försvann direkt runt om i landet när två-procentaren vann.

Gladast av dem alla var Kalmar-tränaren Niklas Robertsson och hans son, tio-årige Karl.

De släppte loss totalt och grät i tv.

– Det går inte att förstå. Man vill så mycket och man har lagt ner sin själ på den här hästen över vintern, och sen få se honom i en sådan här debut, det är fantastiskt. Ingen förstår hur det känns, eller jo, de som själva varit med om det här innan. Det är extra kul att sonen var med här nu också, sa Niklas Robertsson i TV12.

47-årige Niklas Robertsson, med 12 hästar i stallet, är fortfarande lika glad när Trav365 når honom under måndagen.

– Det var enormt mycket känslor, mycket för att Karl var med också och att vi gjorde det lite tillsammans. Han hade varit med på ett par resor och vi hade haft lite stolpe ut innan. Han var med på morgonen och skötte morgonfodringen till hästarna och en kväll när jag kom in i hans rum satt han och kollade på gamla klipp och repriser på Copenhagen Cup.

Du lovade också ett par nya fotbollsskor till sonen!

– Japp, han hade fotbollsturnering på söndagsmorgonen så vi hann inte köpa några direkt, men sen firade vi med nya fotbollsskor och Loka.

– Sedan såg vi TV4-sändningen med vinnarintervjun elva gånger och han skämdes lite för mig, ha ha. Jag berättade för honom att det är positivt att gråta i tv om man gjort någonting bra.

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR MEDIA
Fritjof och Johan Untersteiner.

”Man blir alltid bakrädd”

Kunde du på förhand drömma om att ni skulle kunna slå Harran Boko?

– Ja, jag hade en jädra skön känsla innan men sen blir man ju alltid bakrädd när man ser startlistorna och tycker att man har den sämsta hästen och letar problem i stället för möjligheter. Men hästen har tagit steget, växt in i sin kropp och fått tränat på i lugn och ro i ett par månader. Jag är oerhört tacksam till ägargänget, som är nya i travet, att de litar på mig.

Hur har reaktionerna varit efter lördagens V75-vinst och den härliga segerintervjun?

– Det har varit jäkligt mycket på sociala medier med massvis med likes och grattis-hälsningar. Det känns gott, man har varit där förr och vunnit på V75 och det känns skönt att vara tillbaka. Jag håller ju på med detta för att vara i eliten och vinna, det är ju inget vuxendagis, ha ha.

”Det var dåligt”

2015 och 2016 hade Niklas Robertsson tuffa år som tränare. Segern i lördags betyder väldigt mycket för tränaren hemmahörandes i Söderåkra.

– Det betyder jättemycket, det visar att man kan ställa i ordning hästarna. Det är tufft att vara en liten tränare i den här branschen. Men jag hade ett jättebra år förra året med bra segerprocent. Det känns verkligen som det har vänt.

– 2015 och 2016 var tunga år rent sportsligt, det var dåligt rent ut sagt. Det blir tungt ekonomiskt och man skärper till sig för att vända trenden.

Han passar även på att hylla ägargänget bakom Fritjof, hemmahörandes i Malmö.

– Att få ge dem en V75-seger på hemmaplan... Det svårt att få ett så mycket bättre resultat. De är nya i travet och har inte haft hästar tidigare. Nu har de fyra hos mig och utan dem kan jag lägga ner och skaffa en etta med kokvrå. Men det är ett härligt ägargäng.

Hur ser målen ut för Fritjof framöver?

– Det blir Kungapokalskvalen om två veckor sedan siktar vi mot Sprintermästaren eftersom han är så startsnabb. Det är höga mål och 110 procents satsning. Jag gör som Stefan Melander, jag kommer inte lämna gården på hela sommaren, avslutar 47-åringen med ett skratt.

Kolla klippet när Fritjof vinner V75–1 här. OBS: Extern länk.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM