”Tejp – ett hån mot oss spelare”

TRAV

Varje vecka får Sportbladet och Trav365:s krönikör Micke Nybrink mängder med mejl.

Här på Trav365 publicerar vi några av er läsares synpunkter.

Ett hån mot oss spelare

Mitt i den heta skodebatten väljer Svanen att tejpa öronen på Torvald Palema, dessutom med önskad effekt. Såg loppet där han formligen gör slarvsylta av t.ex en hyfsat formtoppad Order by Fax. Den ''gamle'' (på upploppet ovillige) Torvald lyste med sin frånvaro och Åke Svanstedt hade åter igen givit spelarna långnäsa.

I dag när vi äntligen fått skoinfo in i travprogrammen, ska vi då börja oroa oss för huruvida hästarna ska springa med eller utan tejp på öronen?

Alla dessa hokus pokus trix som förbättrar hästarnas prestation om än tillfälligt är ett hån mot oss spelare.

RYT TILL Micke!!

mvh Odde i Västerås.

Going viker ner sig

Tjena Micke! Jag skulle vilja ställa frågan om Going verkligen är en riktig skjutare? Jo de klart han är om man jämför med 98% av landets hästar, men om han verkligen är ett så kallat monster som Varenne å Jaggen som de flesta förståsigpåare har basunerat ut? Nej säger jag, det finns ganska mycket som tyder på att viker sig i slutstriderna när det verkligen bränner till! Visst han har fått ruggigt tunga lopp på sistone men hästar som Varenne, Jaggen och för den delen Victory Tilly i ledning sket i att det sprutade mjölksyra ur öronen!! Redan i Italienska Derbyt i fjol så fick han stryk av brorsan, visserligen smygkörd men ändå... Jaja han är bara fyra år och han har inte den mest taktiske kusken i Sverige men att att ska bli den bäste i världen har jag mycket svårt att se.

Hoppas att jag har helt fel och att Going Kronos med Ludde i sulkyn(halva tjusningen med Going) vinner allt nästa år med halva upplopp, men då får man nog inte få stryk av Giant Superman...

Tack för bra krönikor!! Och ibland bra tips:)

MVH. Robert i Uddevalla.

Du har träffat rätt

Hallo Micke.

Jag brukar inte skriva ”insändare” eller dylikt, men nu har du träffat rätt. Jag håller med dig om att 1640a är ett gissel som borde minskas ner. Jag blev väldigt förvånad när en ”gammal uv” som T Nilsson förespråkade kortlopp med bil. Till och med du skulle klara av att köra ett sådant lopp om du hade ett gammalt ök mellan skalmarna. Nä, skriv ut fler lopp som flerklasslopp, helst med lång distans och många olika ”startfållor”. Då kan man snacka om att ”leta” vinnare, i kortlopp med bil kan man ofta ta bort halva fältet som sitter och såsar och kör för en bra matlapp. Rena handicaplopp kan man också ha, om man har en tillräckligt bra handicaper.

Kommer ihåg på den gamla tiden när det gällde att ”köra” häst och ha lite taktiskt kunnande i loppen. Tänk själv detta scenario, 700 kvar, mäster i ledning korpen i dödens, hjärnan i vinnarhålet och eleganten i tredje ut. Korpens och hjärnans ”hästägare” har lirat en sudd på sina egna kusar! Mäster packar fältet genom sista sväng, korpen vågar inte köra, kan släppa ut hjärnan, eleganten går på och får svar av andra ut (kvarten). Fyra hästar i bredd, in på upploppet, med hjärnan klättrande i rygg, ja det var tider det. Blev det målfoto bland dessa kuskar, visste man vem som hade vunnit!

Nä, nog med nostalgi, fram för flera flerklasslopp och handicaplopp inom travet. Då kanske intresset vaknar till liv igen.

Men en sista känga måste jag ge till de styrande på valla, det är att de inte låter flera aktörer vara på banan och sköta försäljningen av mat och dryck. Marknadskrafterna kanske skulle få ned mat och ölpriserna, vilka är helt horribla i dagens läge. Inköpspriset på en 50 cl bärsflaska torde inte ligga på många spänn, cirka 5-6 spänn per butelj, och kunden får betala 56:-, är det normalt? 100:- för en simpel dagensrätt som är kvar från lunchen är heller inte nått att skriva brev hem till mamma om, precis!!

Nä nu är det slutgnällt från mig. Men du kan gärna fortsätta att gnälla i bladet och tjata om långlopp och flerklasslopp.

Ha det //Juha Ranta