Han bara spöade dem en efter en

TRAV

V75 i Gävle inleddes med att mitt drag Prestige vann. Men det såg inte bra ut till att börja med. Spets och slut var tanken, en badkarsvinnare.

Riktigt så blev det inte.

Jag hade glömt bort att Prestige slogs mot i stort sett hela stall Lähdekorpi: Peasant Gallant, Key to Dream och G.Moll ställde upp som en man mot den stackarn. Det var tre mot en och när jag var liten kallade vi det fegt.

Körande Stefan Söderkvist blev också mycket riktigt utsvarad av stall Lähdekorpi (Peasant Gallant fick göra skitjobbet) och landade snopet i dödens i stället för spets. I det läget funderade jag på att släcka ner datorn och spela poker i stället. Så sur blev jag. Fi…!

Men Söderkvist gav inte upp, han körde hårt och tog över 1?250 kvar, varvade på 13,5 och höll säkert undan. Hästen var strålande. Han spöade dem en efter en, även om favoriten G.Moll skötte det mesta själv när han galopperade i sista sväng, i kön under full attack.

Släng dig i väggen, Goop

Peter G Norman, lärling och son till travtränare Glen Norman, var gladast i Gävle i går. Han vann sitt livs första V75-lopp med farsans Zenta Palema. Peter körde som en gud, smet fram från bakspår i starten, gjorde ett positionsbyte efter 500 meter och hittade andra ytter. Sen small det 600 kvar.

Mycket snyggt. Går inte att göra bättre. Släng dig i väggen, Björn Goop.

I samma lopp var favoriten Quantum Oliver inte på topp. Hästen värmde uselt, balanserades om, värmde dåligt igen, sned­balanserades till loppet, provstartade anständigt och även om han travade okej där fick han en stygg resa och slocknade helt.

Om han borde ha startat? Inte fan. Om jag är efterklok? Det är möjligt.

Fine Longlegs ledde V75-3 runt om. Loppet blev ett prov utan värde, 1.20 första 2?000 borde inte få inträffa på V75, och Samuel Rehns racer speedade bara undan. Hur det slutat om han synats får vi aldrig veta.

Samma visa var det med Leading Lantern i fjärde. Han spetsade enkelt, men till skillnad från Longlegs fick han inte bestämma. Ändå kunde han sprinta undan till seger. Intrycket var bra, hästen inledde säsongen starkt, och nu har han hittat tillbaka till något som liknar det hos Per Lennartsson.

Lome Kongen överlägsen

Lome Kongen är en grym jävel. Att han och Jan-Olov Persson stod 40 meter efter på kort distans var en bagatell. De hade kunnat stå 80 efter, så såg det ut. Det small 750 kvar, han svepte fältet på 200 meter (1.18 mellan 800 och 300 kvar) och sen försvann han. Järvsöfaks kan gå i pension. Persson har att åka med ändå.

You See Dusty gillar jag. Han vinner när jag lirar och han spurtar alltid som en tok. Nu låg han sist, i typ 18:e ytter (eller nåt) i V75-6 – men över upploppet small det. Därmed tog Stefan Söderkvist och Micke Selin en V75-dubbel. Det var ingen skräll. Båda är superproffs.

Liras nästa gång: Amazing Ribb! Tredjespår runt om … knappt slagen fyra.

Jim Frick sände fram Master Växus i dödens i V75-7 och sen måttade han in sin starke bamsing efter en perfekt styrning. Men var det inte en solklar omstart?