Trav

”Han var medvetslös en kort stund…”

Svenske Jarmo Niskanen kvar på sjukhus efter den otäcka kraschen

avErik Pettersson

Foto: Equidia
Här är otäcka olyckan i Le Mans.

Efter masskraschen i Frankrike.

Svenske Jarmo Niskanen blir kvar på sjukhuset.

– Jarmo var medvetslös en kort stund efter olyckan, hälsar uppfödaren och hästägaren Jerome Guillaume-Barry.

Det var i lopp 8 på travbanan Le Mans under måndagen som de otäcka olyckan inträffade.

Flertalet ekipage krokade ihop vilket ledde till en kedjereaktion där både succékusken Yoann Lebourgeois samt svenske Jarmo Niskanen skickades i backen med full fart.

Båda blev liggandes – och fick föras till sjukhus med ambulans. 

– Jarmo var medvetslös en kort stund efter olyckan, men återfick medvetandet snart. Han hade smärtor i bröstkorgen och är förd till sjukhus för kontroll. Hästen klarade sig utan skador, sa uppfödaren och hästägaren Jerome Guillaume-Barry till Travronden under måndagskvällen.

Frakturer på flera revben

Yoann Lebourgeois klagade på smärtor i armarna efter smällen. Senare under kvällen tweetade succékusken, som haft mycket fina framgångar både som kusk- och ryttare under hösten, att han tvingas stå över tisdagens tävlande på grund av en svullen fotled. Senare har det framkommit att Yoann ådrog sig en fraktur i fotleden och tvingas till operation samt att hela säsongen 2018 nu är avslutad efter efter olyckan.

Lebourgeois hoppas vara tillbaka i hetluften igen i januari.

Även Jarmo Niskanen skadade sig rejält i olyckan. På sjukhuset fann läkarna flertalet frakturer.

– Han har drabbats av frakturer på flera revben, så han kommer bli kvar på sjukhuset ett par dagar, säger uppfödaren och hästägaren Jerome Guillaume-Barry till Travronden.

Enligt Frankrike-experten Anders Lindqvist, som varit i kontakt med Lotta Chaudet, ska Jarmo också ådragit sin en spricka i en ryggkota i fallet.