Alessandro Gocciadoro: ”Kommer gå bra igen”

Italienske stjärnan tillbaka i Sverige – efter succén

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Alessandro Gocciadoro

Italienske stjärnan Alessandro Gocciadoro gjorde succé under Elitloppshelgen.

Nu är han tillbaka i Sverige – och gästar Östersund.

– Volnik du Kras är min bästa V75-chans, säger han.

Det italienske stjärntränaren Alessandro Gocciadoro kom till Sverige sista helgen i maj för att starta elva av stallets hästar på Solvalla under Elitloppshelgen.

Det slutade med succé.

På elva starter under dagarna tre på Solvalla körde Alessandro Gocciadoro in drygt 1,7 miljoner kronor, och förutom V75-vinnarna Volnik du Kras och Virginia Grif så vann Arazi Boko Sweden Cup, även kallat lilla Elitloppet.

Nu är italienaren tillbaka i Sverige – för travtävlingar i Östersund.

”Han är väldigt bra”

Redan under fredagskvällen är Alessandro Gocciadoro i farten i Östersund med tre hästar inom V64-spelet, men det är på lördagen det gäller, med V75.

– Volnik du Kras är min bästa segerchans, säger Alessandro Gocciadoro.

Ja, 8 Volnik du Kras (V75-7) , han stod enligt många för en av Elitloppshelgens fränaste prestationer när han vann Klass I-finalen, och efter det blir han nu på lördag brakfavorit i Bronsdivisionen.

– Han var mycket bra senast på Solvalla och han är bra den här hästen, och det finns efter senaste starten på Solvalla ingenting att anmärka på.

Hur ser du på uppgiften den här gången?

– Aktuell distans passar honom bra då han är stark och jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp igen, och trots spår åtta bakom startbilen så måste han räknas väldigt tidigt.

Gör du några ändringar på honom?

– Nej, han kommer att tävla precis som på Solvalla senast.

”Hon gör inte bort sig”

Alessandro Gocciadoro startar sedan 4 Trendy O.K. (V75-6) i lördagens huvudlöpning Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor till vinnaren, men hon tillhör till skillnad mot Volnik du Kras inte de mest betrodda i loppet.

– Hon har tränat väldigt bra inför den här starten och hon ser ut att må bra av resan och allting, och det ska bli kul att starta henne på lördag.

Hur ser du på hennes uppgift?

– Det är ett tufft lopp med flera bra hästar emot, och även om distansen är hennes bästa och jag inte tror att hon kommer göra bort sig så siktar jag i första hand in mig på en bra slant. Hon kommer att tävla precis som hon gjort hemma i Italien, säger Alessandro Gocciadoro.

Trendy O.K. ställs i Jämtlands Stora Pris bland annat mot Prix d´Amérique-vinnaren Readly Express

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav