”Känn dig varmt välkommen till Elitloppet”

PLUSBETYGEN från V75-tävlingarna i Örebro

Foto: Kanal 75
Volstead får fem plus av Wickman

avChristoffer Wickman

TRAV

18 grader och sol – Örebro hade dukat för V75-fest.

De två- och fyrbenta profilerna bjöd också upp till dans – då vi fick se tuffa körningar, och vassa prestationer.

Och välkommen till Elitloppet Volstead, säger jag.

I sedvanlig stil så arrangerade Örebro i Närke V75 första helgen i maj, och vädergudarna hade vaknat på rätt sida och Örebro bjöd på 18 grader varmt och sol – denna V75-lördag.

Det var fart, fläkt, tuffa styrningar och bra prestationer som vi bjöds på över lag – och visst fasiken fick vi se en Elitloppshäst den här lördagen?

Trav365:s Christoffer Wickman sätter och på V75-tävlingarna från Örebroovalen


Betyg:

Vem: 7 Volstead (V75-3)

Kommentar: Men, oj! Två lopp i kroppen efter paus, det öppna huvudlaget byttes mot ett helstängt huvudlag, och med ”Steffe-pojken” själv i sulkyn så borde väl Volstead sprungit rakt in i Elitloppet. Fick mestadels av loppet trava utvändigt ledaren, och det här kan vi verkligen kalla en femstjärnig insats.


Betyg:

Vem: 6 Just Wait and See (V75-7)

Kommentar: Den här femåringen har alltid varit lovande, och efter en halsoperation och ny regi i form av Håkan K Persson så har det börjat lossna för honom, på allvar. Han vann styrkeprovet Orebro Intn´l lekande lätt, och även om han bjöds på ett fint lopp av kusken Christoffer Eriksson så var det en mycket stark insats.


Betyg:

Vem: 9 Anna Mix (V75-1)

Kommentar: Hon hade inte vunnit för sulky sedan december 2016 på svensk mark, och gått segerlös i sju raka sulkystarter, på svensk mark. Men i dag hittade den tolvfaldiga miljonärskan till vinnarcirkeln igen, och hon vann busenkelt, i frän stil.


Betyg:

Vem: 10 Output Pressure (V75-4)

Kommentar: Tappade mark från start, och slog dessutom på en galopp efter ett par hundra meter, och även om galoppen var av modell mindre så var Output Pressure miiiil efter varvet från mål. Trots en snabb vårbana och långt fram, så klev Output Pressure runt sina konkurrenter under slutrundan och det var vasst, för det är minst sagt inte det lättaste i Örebro.


Betyg:

Vem: 7 Ragazzo da Sopra (V75-5)

Kommentar: Här kan vi verkligen snacka om att falla med flaggan i topp. Björn Goops häst fick en dryg inledning på loppet innan han landade utvändigt ledaren, där han sedan fick vandra loppet igenom. Trots ett tufft lopp så stred Ragazzo da Sopra tappert och åkte dit precis på linjen. Han är i mycket bra ordning för dagen, den här femåringen.


Betyg:

Vem: 4 National Prince (V75-5)

Kommentar: Spurtade visserligen in som trea i mål, men V75-omgångens näst största favorit var egentligen aldrig med segerchans, någon gång i loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla

Elitloppet

Örebro