Ica-butiken drog in storvinst: ”Det är kaos”

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PRIVAT
Martin Henrysson i Ica-butiken efter storvinsten på V86.

Ica-butiken OJ i Åstorp drog in mest i Sverige på V86 under onsdagskvällen.

Storvinsten har skapat ett kvitto-”kaos” i lokalen.

– Det är många kunder som är otroligt glada. Samtidigt är en del kunder som inte köpte just den andelen lite nedstämda, men vi är jätteglada att ett av våra system gick in, säger spelansvariga Maja Danielsson.

Det var jackpott på spelformen V86 under onsdagskvällen. Efter sex avdelningar var värdet mycket blygsamt, 853 kronor och knappt 13 000 levde med hoppet om alla rätt.

Då slog han till – jätteskrällen – 3 Smedheim Solan och Rikard N Skoglund, i V86-7. Hästen var spelad på blott en procent och det blev ett rejält rens i kuponghögen. Från att 12 827 system var kvar med alla rätt – till 166,6 kvarvarande lappar. Värdet gick från 853 kronor – till 65 701 kronor.

När sedan favoriten Araw Hoss förlorade sista loppet på V86-spelet drog utdelningen iväg ytterligare och landade till slut på 306 689 kronor, bara på åtta rätt.

”Äntligen!”

Mest i Sverige vann Ica-butiken OJ i Åstorp.

Utdelningen: 546 000 kronor på deras andelsspel, den största vinsten i butikens historia.

– Det är smått kaos härinne i dag, säger Maja Danielsson, spelansvarig i butiken.

Hon fortsätter:

– Vi har varit nära stora pengar på slutet men nu äntligen fick vi in alla rätt. Det var på tiden, vi har längtat efter en storvinst.

Under torsdagen har det varit smärre hysteri i Ica-butiken då vinsten skapat ett form av kvitto-”kaos”.

– Det är många kunder som är otroligt glada. Samtidigt är en del kunder som inte köpte just den andelen lite nedstämda, men vi är jätteglada att ett av våra system gick in.

Under förmiddagen kom en av de vinnande kunderna in och drog en rolig historia.

– Vi hade en kvinna härinne som inte hade berättat att hon vunnit pengar för sin man. När mannen fick reda på att kvinnan skulle få tillbaka runt 32 000 kr höll mannen på att tappa hakan, skrattar Maja.

”Detta är så himla kul”

Hjärnan bakom systemet är en stamkund som tippat åt butiken i flera år. Hans andelar är väldigt omtyckta i butiken men de har aldrig betalat tillbaka så mycket pengar som de gjorde i onsdags. Systemet innehöll tre spikar och varje andel kostade 87 kronor styck.

– Det är faktiskt största vinsten i butikens historia så det är riktigt roligt. Vi har satt upp skyltar i butiken för att visa att vi vann mycket pengar, detta är så himla kul, säger Maja.

På lördag är det V75 på Gävle och Maja berättar att systemmakaren alltid kommer in till butiken på lördagarna med sina vänner och diskuterar trav.

– Nu på lördag har vi bett mannen tippa flera system, med lite varierad insats. Många vill spela med honom nu när det gick så bra igår, så då har vi öppnat flera olika system så alla som vill kan få vara med. Givetvis siktar vi på nya storvinster redan på lördag.


TOBIAS LILJENDAHL

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN