Vann med stjärnan – på nytt svenskt rekord

Veterankusken: ”Vilken fantastisk häst”

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ATG LIVE
Janne Norberg och Tesio vann enkelt på V86.

Jan Norberg, 72, är tillbaka i hetluften på allvar efter den svåra olyckan.

Med Robert Bergh-tränade Tesio var han oslagbar i kvällens V86-lopp på Bergsåker.

– Vilken fantastisk häst, sa Janne Norberg efter segern.

Efter masskrocken 23 mars tidigare i år, där Jan ådrog sig frakturer på handleden, revben och bäcken var det många som trodde 72-åringen hade kört sitt sista travlopp, men nu är han tillbaka på allvar och tillsammans med storfavoriten Tesio blev det en övertygande seger i V86-5.

– Det här var nästan hemskt, 1.13 blankt och jag körde ingenting. Jag tryckte på lite på långsidan och ja, sen såg du. Vilken fantastisk häst, sa Jan Norberg som ersatte Robert Bergh som kusk på hästen.

Siktas mot Harper Hanovers?

Tesio visade även i sin senaste start, när han var trea i storloppet Orebro Intn’l, att han är på väg tillbaka och med kvällens seger i bagaget är det mycket troligt att man väljer gå ut i Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen där 900 000 kronor väntar vinnaren.

– Det är många parametrar kvar att bedöma innan vi anmäler till Harpers, men resan dit är på gång, sa Robert Bergh inför kvällens lopp.

Nytt svenskt rekord

Segertiden i loppet 1.13,0 var nytt svenskt rekord över 2 640 meter för utlandsfödda 5-åriga och äldre hingstar/valacker och i TV12 så var experten Sofia Aronsson imponerad av kvällens insats.

– En riktigt fin häst som vi följt länge och väntat på att han ska blomma ut. Det är en rejäl herre som vi förväntar oss mycket av, sa hon.

Segern i V86-5 var värd 100 000 kronor.


NILS LARSSON

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86